https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Uspešen vikend za soboške namiznotenisače

22.10.2015  

V soboto 17.10. je bil odigran 2. krog v II. SNTLM.


Sobočani so gostovali v Rakeku in Logatcu. S 3. zmagami Mitje Horvata in 2. zmagama Gregorja Kocuvana na obeh tekmah, so zmagali varovanci Mirana Močana in prevzeli prvo mesto, ter si z zmago proti Logatcu že na začetku sezone lepo pripravili pot za povratek med prvoligaše. Za ekipo je igral še Tonček Ropoša.

V NTK Sobota so se odločili, da bodo tudi pri članicah začeli z ligaškim tekmovanjem, čeprav so dekleta daleč najmlajša ekipa v II.SNTLŽ. Tako so v soboto odigrale 1. krog proti ekipi Ljubljane na Galjevici. Prvi dve zmagi med članicami sta dosegli Tjaša Dervarič in Ana Marija Horvat. V drugi tekmi so mlade Sobočanke v Preserju izgubile s 5:0.

V nedeljo 18.10., v odlični organizaciji NTK Sobota, je bilo v Murski Soboti zbranih 89 najboljših slovenskih kadetov in kadetinj na 2. odprtem turnirju RS. Lep rezultat je dosegla Tjaša Dervarič, saj se je z eno zmago in enim porazom uvrstila v glavni žreb med 24
najboljših kadetinj Slovenije, ko je v prvem kolu po veliki borbi z 2:3 izgublia s četrtfinalistko Ino Unger iz Cirkovc. Ana Marija Horvat je osvojila 3. mesto v predtekmovalni skupini, Eva Grabnar in Eva Horvat pa sta osvojili 4. mesti v svojih skupinah in se niso uvrstile v glavni del tekmovanja.

Pokale najboljšim je podelil Jan Žibrat - članski reprezentant in večkratni državni prvak v vseh kategorijah kot član NTK Sobota, ki že nekaj let igra in trenira v tujini,v tekoči sezoni pa igra v 1. nemški ligi, praktično najmočnejši ligi na svetu.

Pri kadetih je 1. mesto osvojil Rok Trtnik ( Vesna ), 2. mesto Matija Novel ( Arrigoni ), 3.-4. mesto sta osvojila Luka Breznik ( Fužinar ) in Jan Jevšnik (Velenje ).

Pri kadetinjeh je 1. mesto osvojila Katarina Stražar ( Mengeš ), 2. mesto Vita Kobetič ( Mengeš ), in 3.-4. mesto Lara Opeka ( Kajuh-Slovan ) in Živa Staniša ( Muta ).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.