https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad boljša od National Žirovnice

22.11.2015  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali National Žirovnico s 3:0 (19, 14, 23).  


Odbojkarjem Panvite Pomgrada  naporen ritem tekem in tekmovanj ni prišel do živega. Potem ko so še v sredo igrali evropsko tekmo v Grčiji, se je marsikdo zbal, da ne bodo imeli dovolj časa za regeneracijo in da bi Gorenjci v Murski Soboti lahko pripravili presenečenje. A so bili od tega precej oddaljeni, na koncu niso osvojili niti niza.

Sobočani, ki so tokrat prednjačili v vseh prvinah odbojkarske igre, so po hitrem postopku dobili uvodni niz in tekmeca pustili na 19. točki. Domači organizator igre, Urban Drvarič, ki je tokrat dobil priložnost za igro v prvi postavi pred Tinetom Kvasom, je odlično razigral soigralce, ki so že na samem začetku zagospodarili na igrišču, prednost pa brez posebnih težav držali do konca.

Razlika v kakovosti tekmecev je bila tokrat več kot očitna, kar se je še posebej odrazilo v drugem nizu. Gostje so sicer z določenimi menjavami skušali nuditi dostojen odpor razigranim domačinom, a jim je to delno uspelo zgolj v zadnjem nizu. Pri Panviti Pomgrad je v drugem nizu odlično deloval sprejem servisa in posledično tudi napad, za piko na i pa Žirovničani z izjemo napada po sredini prepogosto niso našli poti mimo domačega bloka. Za povrh so gostje še katastrofalno servirali (tudi pod mrežo) in na tak način se je tudi končal drugi niz.

Še najbolj je bil nato izenačen in razburljiv zadnji, tretji niz. Za razliko od uvodnih dveh so tretjega namreč bolje začeli gostje, ki so pokazali zobe že na začetku in nato niz izgubili predvsem po lastnih napakah in slabem servisu. Vodili so vse do izida 20:21, a prednosti niso znali zadržati do konca. Vmes je gostujoči trener Miha Verbič zamenjal kapetana in prvega organizatorja igre Žana Beravsa z Aljošo Šikaničem, pri Panviti Pomgrad pa je trener Dejan Fujs namesto Rojnika na sprejemalsko mesto poslal Jerneja Detelo. Srečnejšo roko pri menjavah so na koncu imeli v vrstah Panvite Pomgrada, kljub slabšemu sprejemu servisa je namreč preobrat prinesel blok domačega kapetana Gorazda Flisarja. Dva zapravljena začetna udarca gostov pa sta bila dovolj za prvo zaključno žogo Panvite Pomgrad, ki jo je tudi izkoristila, pravzaprav so za konec tekme z napako poskrbeli kar tekmeci.

Panvita Pomgrad vs. National Žirovnica  3:0

Set 1   25:19
Set 2   25:14
Set 3   25:23

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Bogožalec 18
Rojnik 10
Pelemiš 8
Flisar  6
Drvarič 6
Šmitran 3
Detela 2

Točke za Žirovnico so dosegli:
Kegljevič 6
Bajdak 4
Blagne 2
Hrovat 5
Tučen 3
Mulec 5
Zorman 3
Beravs 2
Jenko 

Več fotografij najdete v spodnji fotogaleriji:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.