https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prlek Jan Žibrat se naslednjo sezono seli v drugo nemško ligo

21.2.2011  

Mladi igralec namiznega tenisa iz Prlekije Jan Žibrat, ki letos nastopa v nemški tretji ligi, bo v prihodnji sezoni tekmoval v ligi višje. Ime novega kluba še ne sme izdati, bo pa v njem nastopal kot igralec številka ena.

Jan Žibrat, ki bo kmalu dopolnil 19 let, je dobil novo potrditev, da ima izjemen talent in dobro trenira. Še v lanski sezoni član Namiznoteniškega kluba Sobota, ki v letošnji sezoni nastopa v tretji nemški ligi pri Bayerju iz Uerdingena, bo v prihodnji sezoni stopil še stopničko višje in bo igral v nemški drugi ligi. Imena kluba sicer mladi Prlek še ne sme izdati, bo pa v njem igralec številka ena. "To mislim da je zelo dobro, ker druga nemska liga je mocnejsa od vecine prvih lig po Evropi. S klubom sem se dobro dogovoril o vseh stvareh in sem zelo zadovoljen," pravi Žibrat.

Sedanji in bodoči klub ni mogoče primerjati

Njegov sedanji klub Bayer je v tretji ligi zahod med dvanajstimi klubi trenutno na četrtem mestu. Kot pravi Žibrat, primerjati njegov sedanji klub in bodoči klub ni mogoče, ker je druga liga na dosti višjem nivoju. "Mislim, da bom komaj sedaj začel spoznavati pravi profesionalni namizni tenis. Posebej me pa se veseli, da bom v tem klubu kot številka ena pred starejšimi igralci in to je znak, da sem tudi to sezono svoje delo v Nemčiji opravil zelo solidno. Po vseh posnetkih, ki sem si jih ogledal, me se posebej veseli to, da ta klub vedno igra pred polnimi tribunami. To je zame velik plus in komaj čakam na novo sezono," pravi Žibrat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.