https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: 9. letni koncert Folklorne skupine Leščeček

02.12.2015 ob 10:00  

Minuli konec tedna je v Veržeju potekal 9. letni koncert Folklorne skupine Leščeček s pomenljivim naslovom »Življenja krog«. Plesalci folklorne skupine in pevci vokalne skupine Leščeček so s plesom in petjem zaokrožili življenje malega človeka, ki je na svoji življenjski poti sejal ljubezen, dobroto, veselje in tudi žalost.

 

V prvem delu koncerta so se spominjali lepih trenutkov iz preteklosti – Leščečki so ga predstavili v spletu »Smo trlje bile«, kjer se pokaže resnično veselje ob sicer težkem delu. Gostje, Folklorna skupina Podgorci, pa so predstavili splet »Nuvo leto vuščimo«. Spomini so se počasi prelevili v sedanjost, kjer so se ob smrtni postelji mamike zbirali domači in jo ob ganljivi pesmi »Angelček varuh moj« pospremili v večnost. A tako kot je v življenju, da za vsakim dežjem posije sonce, je tudi na 9. letnem koncertu na koncu posijalo sonce. S spletom »Krst« so v Sršenovo družino spet dobili Angelco, ki nosi ime po preminuli mamiki.

Čustveno poln večer so popestrile še pevke Vokalne skupine KTD Moščanci.

Foto: Danilo Ivančič

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2015 ob 12:33 hlapček gost

      TU PA RISEN ! Provi hanzeki -tak je bilo . pa tak bu !!!!

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.12.2015 ob 10:41 penzionist gost

        Ti si en hanzek! FS Leščeček je skupina, ki je v kratkem času dosegla izjemne uspehe....Navsezadnje pa njihovo uspešnost dokazuje polna dvorana gledalcev, ki podpira njihovo delo! Ti priporočam, da si ob prvi priložnosti ogledaš njihov nastop! Me res zanima, kaj si ti ustvaril v svojem prostem času in če se veš tako lepo zavrteti kot oni! Če si sploh upaš prositi dekle za ples. Hvala bogu, da mladi ohranjajo to kar je naše, našo kulturo in za razliko od večine mladih svoj prosti čas porabijo koristno in se obenem tudi družijo, kar pa je v današnji družbi marsikomu tuje!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.