https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Študirajte na najboljših svetovnih univerzah - preko spleta in brezplačno

23.02.2011 ob 8:22  

Znanje je postalo vse prej kot redka dobrina. Ravno obratno. Smo v obdobju informacijske preobremenitve. Vsak dan nastane na tisoče in tisoče novih zapisov. Ponujamo kakovostno rešitev.

Problem je seveda v tem, da kvantiteta občutno nadvlada kvaliteto, kar posledično vodi do dejstva, da je izjemno težko selekcionirati najboljše znanje. Predvsem zato, ker smo vsak dan bombardirani z balastom neuporabnega znanja, ki je produkt »copy – paste« strategije. V tem balastu se z lahkoto utopimo, medtem ko najboljše izpustimo. 

Vir izjemno kakovostnega znanja so zagotovo najboljše svetovne univerze. Dobra novica je, da del zbranega teoretičnega in praktičnega znanja delijo s svetom. Brezplačno. Res je, da ne boste dobili prestižne diplome, ki vam bo odpirala vrata v poslovnem svetu, prav tako ne izjemne socialne mreže po vsem svetu. Zagotovo pa boste dobili kopico idej, vpogledov in konceptov, s katerimi boste napredovali. S svetlobno hitrostjo. Saj je ravno v znanju moč.

Namesto ure in ure branja povprečnega gradiva raje posvetite vaš dragoceni čas novim, prebojnim idejam. Najboljšim na svetu. 

Stanford Courses na iTunes U – Serija avdio in video predavanj v mp3 obliki iz različnih področji, tudi s podjetništva. Predavanja lahko poslušate na vašem mp3 predvajalniku, iPodu, računalniku, iPadu ipd. Izjemno kakovostna predavanja. Vse, kar je s področja podjetništva, je res izjemno (Stanford Technology Ventures). Absolutno najboljša zbirka od najboljše univerze. 

MIT Open Courseware – Izjemna zbirka znanja iz različnih področij, tako tehnologije, umetnosti, kot tudi posla. Poleg predavanj so na voljo tudi prosojnice, zapiski, ipd. 

Harvard Open Learning Initiative – Nekaj predavanj iz matematike, angleščine, računalništva in nekaterih drugih področij. Zbirka ni ravno najbolj obsežna, vsekakor pa bolj poglobljena. 

UC Berkeley Webcast – Velika zbirka različnih avdio in video vsebin, čeprav kar nekaj vsebin dejansko ni na voljo, ali so na voljo le delno. Vendar se glede na obsežno zbirko po posameznih letih najde veliko zanimivega. 

Open Yale – Prav tako zbirka najboljšega svetovnega znanja iz različnih disciplin človeštva. Lahko si ogledate izjemno zanimive video posnetke različnih predavanj. 

Videolectures.net – Portal, ki je dejansko neverjetno velika zbirka akademskega znanja iz različnih področij ter različnih univerz iz vsega sveta. Je plod dela sodelavcev Inštituta Jožef Štefan, za kar smo jim lahko resnično hvaležni. Objavljenih je več kot 2000 predavanj, predvsem s področja računalništva, kar nekaj pa tudi z drugih področij. 

TED – Zagotovo izjemna zbirka navdušujočih in kratkih govorov. Sicer ne gre za akademska predavanja, kljub vsemu pa je stran, ki jo je vsekakor vredno redno spremljati. Namreč predstavljene prebojne ideje zagotavljajo odprtost uma.

www.blazkos.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.