https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Od danes tankamo najceneje v zadnjih šestih letih

05.01.2016 ob 7:58  

Naftni derivati so se opolnoči znova pocenili in dosegli novo najnižjo ceno v zadnjih šestih letih.


Cena neosvinčenega 100-oktanskega bencina je cenejša za 1,6 centa, dizelskega goriva za en cent in neosvinčenega 95-oktanskega bencina za 0,8 centa. Kurilno olje se je pocenilo za 5,7 centa.

Za liter 100-oktanskega bencina boste odslej odšteli 1,222 evra, dizelskega goriva 1,015 evra in 95-oktanskega bencina 1,175 evra. Liter kurilnega olja po novem stane 0,682 evra.

Cene so s tem znižanjem opolnoči dosegle nove najnižje ravni v šestih letih. Cena dizelskega goriva je bila nazadnje na tej ravni avgusta 2009, 95-oktanskega bencina in kurilnega olja marca 2010, 100-oktanskega bencina pa aprila 2010.

Cene naftnih derivatov v Sloveniji se določajo skladno z vladno uredbo in se izračunava po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro. Nove cene se izračunavajo na vsakih 14 dni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2016 ob 10:17 gost

      Gda te že ednouk henjali zavajti narod? Itak pa narod blesavi pa se cejli čas čemeri na vlado zaradi viskih cejn goriva. Vlada ne določa cejn goriva ampak samo določi zgornjo cejne prek kere se nesmi iti, ka če toga nebi bilou bi verjetno benzin biu še drakši. Nišče nikomi ne zapovidavle ka more meti takšo cejno kak jo določi vlada. Vsi nabijejo cejno na zgornji limiti te pa kričijo ka je prinas benzin dragi zatou ka država določa cejne. Navadno zavajanje in nategovanje kupcov. Ali pri nas so vsi med sebov zgučani ka narod cejcajo na pune. Ne najde se pa heroj ka bi pravo, mij mo pa meli gorivo cenejše. Toga nede pri nas nigdar. Tudi tisti ka kričite pa pizdite na vlado kak je pri nas benzin drakši kak v sosednjih državaj, rajši serite po prodajalcaj keri vas cejcajo, pa bi komot znižali cejno.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2016 ob 14:58 gost

        Daj malo se smiri pa ne guči na pamet. Idi do prodajalcov goriv pa boš vido kak je cenovna politika za naftne derivate. Prodajalci majo fiksno določeno višino zaslužka ne glede na ceno goriva. Idi pa do ti pravli ka oni najbole pozdravlajo nižanje cen. Prodajalcem je vseeno kolikšna je cena saj zaslužijo pri litru enako če ta stane 0,5 centa ali 2 evra!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.