https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Galex prevzeli Rusi

07.01.2016 ob 11:30  

Ruska družba CNMT je od bank upnic kupila murskosoboški Galeks in s tem prevzela več 10 milijonske terjatve bank upnic do družbe. Za družbo bodo Rusi po sicer neuradnih podatkih plačali med 2,5 in 3 milijoni evrov.


V kolikor do dogovora ne bi prišlo, bi insolventen Galex, ki se spopada z likvidnostnimi težavami, čakal stečaj, banke pa bi lahko upale na poplačilo največ milijon evrov za svoje terjatve. Za ta znesek so namreč ovrednostene Galexove nepremičnine, in sicer tri lekarne in poslovno-proizvodna stavba v Murski Soboti.

Delničarji Galexa so na skupščini konec novembra lani soglašali, da bo CNMT, ki ga vodi Aleksej Andrejev, od bank upnic, ki jim Galex dolguje 10,8 milijona evrov, odkupil terjatve in jih kot stvarni vložek prenesel v lastništvo družbe, poroča STA.

Foto: www.investpomurje.eu

CNMT je od malih delničarjev že odkupil 8,3-odstotni delež lastništva Galexa. V prihodnje naj bi razširili obstoječo proizvodnjo z izdelavo novih izdelkov, ki bi jih izvažali tudi v Rusijo.

Kljub temu pa prevzemna zgodba še ni končana, saj je treba rešiti še dolgove iz poenostavljene prisilne poravnave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2016 ob 20:52 ss gost

      Bravo Jablanovec!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2016 ob 11:46 gost gost

      je pa sposoben ali pa so v banki tako nesposobni , to drugo je bolj verjetno !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2016 ob 17:17 pika.nogavička gost

      Mi še ene male firmice ne vemo upravljati--- kako bi še državo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.