https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske turistične točke postale del svetovno znane organizacije

26.02.2011 ob 1:08  

Savina dejavnost Turizem je pridobila članstvo v eni najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu »World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy« (FEMTEC). Članstvo sta v Zdravilišču Radenci podelila predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko in predsednik ruske Akademije medicinskih znanosti prof. Alexander N. Razumov. 

Kot pravijo v Sava Hotels & Resorts, je članstvo pomembno predvsem na področju razvoja zdraviliške dejavnosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000.  Tako so destinacije, ki delujejo pod skupno blagovno znamko Sava Hotels & Resorts, sploh prve predstavnice slovenskega turističnega gospodarstva, včlanjene v to svetovno strokovno federacijo, ki bo oktobra letos v eni izmed Savinih destinacij organizirala generalno skupščino FEMTEC-a. 

Do pogovorov je prišlo ob obisku gospodarske delegacije v Rusiji

Foto: Dani Mauko

Predstavnika Sava Hotels & Resorts Bogdan Zaremba in mag. Aleš Semeja sta predsednika organizacije FEMTEC dr. Nikolaya Storozhenka srečala v Moskvi v okviru gospodarske delegacije ob obisku predsednika RS dr. Danila Türka v Rusiji. Ob tej priložnosti so se pričeli razgovori o vključitvi Savinega Turizma v federacijo FEMTEC. Razgovori so bili uspešni, članstvo v federaciji pa se krovno podeljuje Savi TMC, d.o.o., za podjetja Zdravilišče Radenci, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Lendava in Sava Hoteli Bled. Po pravilniku FEMTEC-a ima možnost članstva samo ena družba iz posamezne države. 

Ruski trg je priložnost, ki je ne gre zamuditi

Zdravilišče Radenci se je v sredini februarja predstavilo v Moskvi tudi v okviru 12. Kardiološkega kongresa »Cardiology 2011«, na katerem je sodelovalo čez dva tisoč  zdravnikov iz cele Rusije. »Na znanstveno – izobraževalnem kongresu »Cardiology 2011«, ki je letos v Moskvi potekal na temo preventive na področju kardiovaskularnih obolenj, smo predstavili bogato skoraj 130-letno zdraviliško dejavnost v povezavi z edinstveno radensko naravno mineralno vodo. Hkrati pa aktivno iščemo nove priložnosti v okviru članstva v FEMTEC-u in s tem krepimo našo prepoznavnost na ruskem trgu ter med ostalimi članicami te svetovne strokovne organizacije,« je povedal direktor Zdravilišča Radenci Mladen Kučiš, ki je v imenu zdravilišča prejel certifikat o članstvu v FEMTEC.

FEMTEC je nevladna organizacije, ustanovljena leta 1937, in velja za eno najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu, ki jo priznava tudi Svetovna zdravstvena organizacija WHO. Namen organizacije, ki združuje in povezuje članice iz več kot 70 držav sveta, je razvoj in promocija medicinskih, ekonomskih, tehničnih in družbenih znanj. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.