https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Hokejistke Triglava iz Predanovec tokrat boljše od Moravskih Toplic

Murska Sobota, 26.1.2016  

V drugem krogu državnega prvenstva v dvoranskem hokeju smo bili ponovno priča napetim in enakovrednim tekmam v vseh selekcijah. V izjemno izenačenem dvoboju so hokejistke Triglava Predanovci z golom razlike premagale Moravske Toplice. Tudi hokejisti Triglava so zabeležili zmago proti Moravskim Toplicam. Hokejisti Lipovec so dvakrat igrali neodločeno.


Po uvodnem turnirju v Lendavi se je včeraj nadaljevalo državno prvenstvo v dvoranskem hokeju. Hokejisti in hokejistke so merili moči v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota. Drugi krog državnega prvenstva je postregel z velikim številom zadetkov, predvsem v članskih selekcijah.

Turnir so pričele selekcije U13, ki so zastopane v vseh treh hokejskih klubih – Triglav Predanovci, Lipovci in Moravske Toplice. Dve zmagi sta šli v Predanovce, ena pa v Moravske Toplice. Pri desetletnikih so po izenačani tekmi zmagali Lipovci. V selekciji U19 je tudi v drugem krogu Triglav Predanovci premagal Lipovce.

Članske tekme so bile zelo napete in izenačene. Po začetnem vodstvu hokejistk Triglava iz Predanovec so članice Moravskih Toplic izenačile, a na koncu izgubile z golom razlike. Člani Triglava Predanovci, ki so bili zmagovalci prvega turnirja, so napolnili mrežo Moravskih Toplic, z Lipovci pa po napeti tekmi igrali neodločeno. Dvoboj Lipovec in Moravskih Toplic se je končal brez zmagovalca.

Rezultati po selekcijah:

- U10
HK Moravske Toplice – HK Lipovci 3:4 (1:1)
Sambt Jožek, Vöröš Ema (2); Koren Marino, Maučec Alen (3)

- U13
HK Moravske Toplice – HK Triglav Predanovci 2:3 (1:2)
Škrilec Danaja, Prelič Nikola; Car Tilen, Ratnik Lee, Horvat Jernej

HK Triglav Predanovci – HK Lipovci 3:1 (2:1)
Horvat Jernej, Dšuban Domen, Car Tilen; Dravec Aleš



HK Lipovci – HK Moravske Toplice 0:4 (0:2)
Gjergjek Niko, Elijaš Alex, Vöröš Ema (2)

- U19
HK Triglav Predanovci – HK Lipovci 5:2 (4:0)
Potokar Nejc, Horvat Jernej (2), Godina Domen (2); Vegič Luka (2)

Članice
HK Triglav Predanovci – HK Moravske Toplice 6:5 (1:2)
Melani Ratnik, Mateja Grah (5); Vrečič Tjaša (2), Črnko Lara (2), Könye Tanja  

Člani
HK Moravske Toplice – HK Triglav Predanovci 3:9 (1:5)
Küčan Dejan (2), Fras Peter; Panker Tomaž (3), Mikola Tadej (1), Vereš Uroš (2), Godina Domen (1), Horvat Tadej (2)

HK Triglav Predanovci – HK Lipovci 4:4 (4:3)
Mikola Sašo, Vereš Uroš (3); Mesarič Dominik, Mesarič Robert, Zajc Gorazd, Stanko Uroš


HK Lipovci – HK Moravske Toplice 2:2 (2:1)
Mesarič Dominik, Vegič Luka; Panker Julijen, Küčan Dejan

Prva dva kroga državnega prvenstva napovedujeta težek boj za prvaka v posameznih selekcijah. Naslednjo nedeljo, 31. januarja, nas čaka zadnji krog, ki bo prav tako odigran v dvorani Osnovne šole III Murska Sobota. Prvaka bomo dobili na finalu, ki bo prvo februarsko nedeljo v Zeleni dvorani v Puconcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.