https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na avtocesto odslej le s kovinsko zelenimi vinjetami

01.02.2016 ob 8:23  

Včeraj je prenehala veljavnost lanskim vinjetam. Odslej lahko peljete po avtocesti le, če ste vaše vozilo opremili z novo vinjeto, ki je kovinsko zelene barve.


Nove vinjete so v veljavi do 31. januarja 2017, cene novih pa ostajajo iste kot preteklo leto. Za enoletno vinjeto je treba odšteti 110 evrov, za mesečno 30, tedensko pa 15 evrov. Te cene veljajo za osebna vozila (cestninski razred 2A).

Vozniki motornih vozil morajo za letno vinjeto za svoje jeklene konjičke odšteti 55 evrov, polletna jih bo stala 30 evrov, tedenska pa 7,5 evra. Letna vinjeta za kombi stane 220 evrov, mesečna 60 evrov, tedenska pa 30. Velike družine in invalidi so upravičeni do polovičnega »popusta« pri nakupu letne vinjete za kombije. A to morajo odšteti 110 evrov.

Vinjeta je veljavna, če je nepoškodovana prilepljena na notranjo stran vetrobranskega stekla in mora biti jasno vidna od zunaj, kar pomeni, ne sme biti prilepljena na zatemljeno steklo ali na stransko okno. Odrezke oziroma spodnje dele vinjet shranite.

V kolikor boste na avtocesti vozili brez vinjete, vas globa lahko stane od 300 do 800 evrov, ob tem pa boste za nadaljevanje poti še morali kupiti vinjeto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.