https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Inšpektorji ostreje nad davčne blagajne

02.02.2016 ob 11:00  

Doslej je bil nadzor nad davčnimi blagajnami, ki so v Sloveniji obvezne od drugega januarja, zgolj preventivni. Od prvega februarja pa bodo nadzorniki Finančne uprave RS (FURS) bolj strogi in bodo  zavezancem, ki še niso vključeni v sistem davčnih blagajn dosledno izrekali globe.

 

Za pravne osebe in samostojne podjetnike je v primeru nespoštovanja zakona o davčnem potrjevanju računov predvidena kazen v višini med 1500 in 75.000 evrov, v primeru izredno hudih kršitev pa tudi do 150 tisoč evrov. Odgovornim osebam lahko inšpektorji po poročanju STA naložijo od 800 do 5000 evrov kazni.

Prekrškovni postopki bo voden zoper zavezance, ki bodo kršili zakonodajo in tudi zoper programske hiše, ki računalniških programov niso izdelale v skladu z določbami zakona. Posebna pozornost bo namenjena neizdajanju računov.

Med dosedaj najpogosteje zaznanaimi kršitvami, ki so jih ugotovili pri opravljenih nadzorih, so uporaba programske rešitve, ki omogoča izbiro možnosti za izdajo davčno potrjenih ali nepotrjenih računov, neujemanje podatkov z računa, izdanega potrošniku, s tistimi, ki jih davčna blagajna posreduje informacijskemu sistemu Fursa, ter izdajanje več računov z enako ZOI številko.

Od ocenjenih 60.000 do 80.000 zavezancev, naj bi jih do sedaj začelo uporabljati davčne blagajne slabih 37 tisoč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2016 ob 16:38 s.p gost

      Mene pa zanima kda do šli inpektori bolj ostreje nad politike lopove to me zanimle..IŠPEKTOKI KDAJ BO TO..Na navadne ljudi te pritiskali majmuni..

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2016 ob 14:16 d.o.o. gost

      Kot si povedal s.p. Tudi mene zanima, kdaj in katera inšpekcija bo šla preverjat, kdo si izplačuje milijone za pripravljenost. Milijoni so se izplačali za pripravljenost ljudem, ki imajo ogromne dohodke in plačila iz različnih strani. Kot bi lahko bili naenkrat v službi na večih lokacijah in istočasno opravljali različna dela. Ker voluharji rabijo denar za izplačilo vseh sort neupravičenih dodatkov, je potem potrebno na teren poslati davčne inšpektorje, da od navadnega ljudstva poberejo čim več denarja. Tudi v obliki velikih kazni, če ne gre drugače. NI ga inšpektorja na svetu, ki bi lahko bil prisoten, ko se z avtomehanikom v pisarni na štiri oči pogodim, koliko bo na računu in koliko bom stvar dejansko plačal. Še bolje je delati s šušmarjem, ki računa sploh ne izda. In potem ni problemov z nekim potrjevanjem. Komur jaz dam moj denar je samo moja stvar!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2016 ob 20:37 gost gost

      Gost d.o.o. ti si pravi tepec, po mojem pa tudi veliki lopov!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2016 ob 20:40 ss gost

      Inšpektorji se bojijo že šiptarov in ciganov, kako se te ne bi bali politikov?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.02.2016 ob 16:39 gost

      gost-gost jaz pa mislim da si ti veliki TEPEC.Zanima me tudi o velikih manegerskih odpravninah ali jih kdo nadzira koliko DAVKA je tu treba dati v nenasitno državno blagajno. gost- gost ti si njhov zagovornik pa najbrž veš kako to poteka pa nam razloži.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.