https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pod Radensko odslej tudi tri uspešne hrvaške pijače

04.02.2016 ob 11:49  

Kofola ČeskoSlovensko je kupila brezalkoholne pijače družbe Badel 1862 in s tem obogatila svoj portfelj s pijačami Voćko, Nara in Inka.  S temi blagovnimi znamkami bo odslej upravljala Radenska, ki je od lanske spomladi del Skupine Kofola.


Kofola ČeskoSlovensko, eden vodilnih proizvajalcev in distributerjev brezalkoholnih pijač v Evropi, je objavila prevzem brezalkoholnih pijač priznanega hrvaškega proizvajalca Badel 1862. Kofola ČeskoSlovensko je prevzela pijače Voćko, Nara in Inka, tri tradicionalne blagovne znamke hrvaških brezalkoholnih pijač, ki se zaradi svoje tradicije odlično vklapljajo v portfelj velike družine Skupine Kofola. Nova pridobitev je bila logičen nadaljnji korak po tem, ko je Radenska od družbe Badel 1862 prevzela distribucijo pijač PepsiCo za Hrvaško, Radenska pa bo odslej tudi upravljala z znamkami Voćko, Nara in Inka.

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske in manager za jadransko regijo v Kofoli ČeskoSlovensko, je s sklenitvijo dogovora zelo zadovoljen: "Veseli smo nadaljevanja poslovnega odnosa z družbo Badel 1862, saj v jadranski regiji vidimo velik potencial, še posebej na hrvaškem trgu, in to je naš naslednji korak na poti oblikovanja celovitega portfelja brezalkoholnih pijač v regiji. Upravljanje blagovnih znamk z bogato zgodovino in tradicijo je posebnost Kofole, tako da bodo Voćko, Nara in Inka res odličen dodatek našemu portfelju." Dodal je, da se sodelovanje podjetij širi tudi na distribucijo v HORECA sektorju.

Radenska je eden največjih proizvajalcev mineralne vode v jadranski regiji, kjer je njeno ime nekoč bilo - in marsikje še vedno je - sinonim za mineralno vodo. Njen nosilni proizvod je svetovno znana mineralna voda premium razreda Radenska Classic, ponudbo pa dopolnjuje raznolik portfelj voda in brezalkoholnih pijač, kot sta Ora in Pepsi. Lani spomladi je Radenska postala del družine Skupine Kofola, ki je eden vodilnih evropskih proizvajalcev brezalkoholnih pijač s sedmimi proizvodnimi obrati in zaposluje 1900 ljudi na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji in na Poljskem. Kofola je znana po svojem dobrem odnosu in spoštovanju do lokalnih blagovnih znamk in lokalne poslovne kulture ter je v omenjenih državah obudila že precejšnje število tradicionalnih blagovnih znamk brezalkoholnih pijač oziroma jim dala novih moči.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2016 ob 12:23 vroči veter gost

      Zlato jajce je bilo prodano Čehom. To bi se moralo zgoditi veliko prej, ne pa ko je Laško moralo prodati.Zagovorniki nacionalnega interesa ste s tem dobili klofuto. Nekateri so vajeni reda in discipline ne pa tovarišijskega kapitalizma.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2016 ob 12:56 Del R gost

      Se popolnoma strinjam vroči veter. Zdaj nam (bodo) Čehi kažejo kako je potrebno voditi tako renomirano firmo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2016 ob 14:02 orkan gost

      Naše bandite pa , ki so tole znamko pripeljali v taki položaj , da se je moralo prodati za drobiž , pa takoj PRED ZID pa raf...v čelo ! Takoj !!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2016 ob 9:50 JamesBond007 gost

      Vse lepo in prav da se hvalijo po medijih kako prevzemajo svetovno znane blagovne znamke ter kakšne dobičke ustvarjajo, to pa nihče ne omenja kaj dajo delavcu. Da bi delavca motivirali ga demotivirajo, da bi nekaj dobička delili med delavce in dvignili plače, žal tega nihče ne omeni sploh nihče od medijev tega ne povpraša vodilnih v družbi. Ztem da bi delili nekaj dobička in da bi za nekaj % dvignili plače bi vsak delavec šel z večjim veseljem delat ne pa sedaj z odporom....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.