https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ruski cesarski balet napolnil dvorano

Murska Sobota, 08.02.2016 ob 8:00  

V soboto ob 19. uri se je v športni dvorani OŠ. I odvijal  pravi spektakel, namreč nastopil je Ruski cesarski balet in s predstavo Labodje jezero napolnil dvorano. Gledalci so lahko videli štirideset najboljših baletnikov, ki prihajajo z najboljših ruskih baletnih šol v Moskvi, St. Peterburgu in Permu.


Labodje jezero je res tista baletna mojstrovina, ki simboliira klasiko baleta in je pravi magnet za oči vsakega gledalca. Včerašnja baletna predstava nas je popeljala skozi tri dejanja, pred samo predstavo pa so svoj delež celotnemu dogajanju prispevali tudi domači plesalci. 

Zgodovina:
The Imperial Russian Ballet je bil ustanovljen leta 1994 s strani solistov Bolšoj teatra: Gediminasa Tarande  in Igorja Moisejeva. 

Njihove moskovske predstave so izključno v Kolobovem teatru „New Opera« in čeprav je njihov domicil Moskva, balet potuje in gostuje po vsem svetu: Nemčiji, Franciji, Italiji, Kitajski, Japonski, Braziliji, Španiji, Avstraliji, Novi Zelandiji, Finski, Portugalski, Litvi, Urugvaju, Izraelu, Luksemburgu, Kanadi, Hrvaški, Srbiji, Sloveniji… 

V letošnji sezoni 2016/2017 bodo prepotovali in nastopili na vseh petih celinah in s 215 predstavami nastopil v 21 državah. V sloveniji so nastopili v Ljubljani, Velenju in Murski Soboti...

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2016 ob 15:07 delllboy gost

      Leeepo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.