https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na Tišini ob prazniku nastopili domači kulturniki

Tišina, 08.02.2016 ob 13:30  

V petek je bila osrednja kulturna prireditev v čast 8. februarja – slovenskega kulturnega praznika v Občini Tišina. Bogat program na odru domače kulturne dvorane so pripravile številne kulturne skupine, pa tudi posamezniki, ki delujejo na področju kulture v tej občini.


Po uvodno odpeti himni in slavnostnem nagovoru župana Občine Tišina, Franca Horvata, so nastopili: Mladinski pevski zbor »Mavrica« in Otroški pevski zbor »Plavček«, oba z Osnovne šole Tišina, pod vodstvom zborovodkinje Alenke Brulc Šiplič. Sledile so recitacije osnovnošolk, pa tudi pevsko glasbene skupine »Vinska kapljica« osnovnošolcev, ki v četvero že kar lep čas igrajo narodno zabavne melodije. Romske plese so predstavile plesalke Romskih društev »Čaplja« in »Amari bas« (Naša sreča), ki delujeta v naseljih Vanča vas in Borejci. Številno poslušalstvo v dvorani je lahko slišalo pesmi domačih poetov: dr. Vaneka Šiftarja, Jožeta Bagoroša Pepija, Zvonka Mesariča in Štefana Titana. Nastopile so pevsko glasbene skupine: Mörski godci, Cvetje v jeseni in Vinski bratje. Zapeli so člani kvinteta Prekmurci pod strokovnim vodstvom Alojza Šveca ter ženska pevska skupina Iskrice pod vodstvom Doroteje Omar.

Spomnili so se tudi častnega občana Frančka Gomboca, ki je zbral in spisal knjigo »Gasilstvo v Pomurju od 1873 do 2003« ter še občana Petra Pertocija, ki je spisal dva učbenika za gostinske delavce (»Strežba z organizacijo dela« in »Poznavanje pijač«). Na koncu je sledilo povabilo k pogostitvi, ki ga je pripravila Občina Tišina, kakor tudi zahvala Komisiji za kulturno dejavnost pri Društvu upokojencev Tišina. Le-ta je ob pomoči Osnovne šole Tišina in občine bila organizator izredno uspele proslave.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2016 ob 16:31 gost

      LEPO !!! TAKO SE DELA !!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.