https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Kulturno o ljubezni v Občini Rogašovci

Rogašovci, 09.02.2016 ob 10:37  

V Občini Rogašovci so v nedeljo, 7. februarja popoldne, pripravili osrednjo kulturno prireditev ob letošnjem 8. februarju – slovenskem kulturnem prazniku. Kulturna dvorana je bila ob tem nabito polna.

Po odpeti himni – Prešernovi Zdravljici – mladinskega pevskega zbora OŠ Sveti Jurij, ki ga vodi zborovodkinja Mateja Klement, je slovesni nagovor imel učitelj Nino Gumilar. Učenke in učenci pa so nato pod mentorstvom Mateje Klement, Lilijane Hajdinjak Zelko in Nina Gumilarja predstavili Prešernove pesmi o dekletih in ženah: Ženska zvestoba, Judovsko dekle, Povodni mož, Pod oknom, Nezakonska mati in Magistrale. Torej so nesrečne ljubezni našega največjega poeta, dr. Franceta Prešerna, bile »rdeča nit« te kulturne prireditve.


Župan Občine Rogašovci, Edvard Mihalič, je ob tej priložnosti izročil letošnjo občinsko nagrado za področje kulture učiteljici Vidi Šafer, učiteljici Osnovne šole Sveti Jurij v Občini Rogašovci. Nagrajenka že 28 let na šoli vodi folklorno dejavnost in šolska folklorna skupina je pravzaprav vsa leta edina tovrstna kulturna skupina v tej gorički občini.

Za veliko mero smeha na letošnji kulturni prireditvi v Občini Rogašovci pa je poskrbela znana slovenska igralka in komedijantka Lucija Čirović – Fata.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2016 ob 11:52 fukaš gost

      Lepo in prav ! Ampak , da nimate nobenega takega človeka v občini, ki bi bil toliko (kulturen ) kot FATA ? Sram vas je lahko, Malo poglejte okrog sebe , pa jih boste našli preveč ! Dajte priložnost mladim, kaj pa delajo kulturna društva po vaseh in v občini ????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.