https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Na Pepelnico o Francetu Prešernu

Radenci, 12.02.2016 ob 7:30  

V čast slovenskemu kulturnemu prazniku je literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga vodi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar, pripravil kulturni popoldan na pepelnično sredo, 10. februarja popoldne.


Tako je ob 16. uri v predprostoru domske knjižnice v 4. nadstropju pod vodstvom Suzane Divjak zapel Mešani pevski zbor »Večerna zarja«, ki ga sestavljajo stanovalke in stanovalci tega doma.

Po himni oziroma Prešernovi Zdravljici je bil na programu pogovor s stanovalko DOSOR-ja Brigito Živec. Gospa je ves čas svojega bivanja v Radencih članica literarnega krožka, piše različne prispevke za domsko glasilo, pa tudi pesmi. Ker je tokrat bil dan poudarek njeni poeziji, je igralka Vera Slavič iz Ljutomera prebrala številne njene pesmi, ki jih je kot zelo dobre ocenila tudi prof. Bea Baboš Logar. Dve pesmi o ljubezni je zapela študentka Melita Divjak, ki se je sama spremljala na klavirju.

Član literarnega krožka Filip Matko pa je recitiral Prešernovo pesem »Učenec« ter bral kronologijo ljubezni do mladenk pesnika Franceta Prešerna. Dobro uro kulturnega druženja je zaključil Mešani pevski zbor »Večerna zarja« pod vodstvom Suzane Divjak, ki je zapel še dve ljudski pesmi.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2016 ob 19:18 Ines gost

      super, čestitke in moje spoštovanje vsem gostom in nastopajočim.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.