https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prisilna poravnava Pomurskih mlekarn uspešna

16.02.2016 ob 14:10  

V Pomurskih mlekarnah, te so že od oktobra lani v prisilni poravnavi, se je lastništvo terjatev zelo spremenilo. Glavno vlogo sta prevzeli Delavska hranilnica in Mlekarska zadruga Ptuj, kar kaže na uspešno prisilno poravnavo.

 

Hčerinska družba Delavske hranilnice DH-storitve in Mlekarska zadruga Ptuj sta odkupili terjatve največje finančne upnice Pomurskih mlekarn, to je Nove Ljubljanske banke ter terjatve treh največjih navadnih upnikov, kar so Pomurske mlekarske zadruge, Kmetijske zadruge Radgona in Kmetijske zadruge Ljutomer-Križevci poroča STA.

Upniki Pomurskih mlekarn se lahko do 9. marca odločijo, ali bodo terjatve konvertirali v kapital. V nasprotnem primeru jih bo sodišče pozvalog h glasovanju o prisilni poravnavi. Izidi glasovanja naj bil znan konec aprila.

Upniški odbor je upnike navadnih in zavarovanih terjatev do Pomurskih mlekarn v prisilni poravnavi pozval, da lahko vsakega 1,33 evra navadne oziroma vsak evro zavarovane terjatve konvertirajo do 9. marca v en evro lastniškega kapitala. Minimalni prag za uspešnost konverzije je 50.000 evrov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2016 ob 23:26 jogurt gost

      Pomurskim mlekarnam manjka dober lastnik na dolgi rok in odličen menadžer, ki bi postavili stvari na svoje mesto. Kmetje, ki bi takoj imeli dobičke so poguba. Prav tako neki kvazi direktorji, ki se menjajo, kot gate.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2016 ob 8:20 gost

      Odlično. Uspeli so zapraviti par milijonov EUR kapitala lastnikom, sedaj so dobili nove lastnike. Njih čaka enaka usoda. Zanima me kdo bo odgovarjal za to. Da te lahko razlastninijo je skoraj enako kakor da bi ti ukradli denar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2016 ob 12:20 štefan gost

      Bravo, kdaj bomo končno dobili kakšnega pravega direktorja, da ne bo kot gospa z lepo plačo in odpravnino za ne .... ne ...Bravo Jogurt.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.