https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Maja dražba 18-odstotnega deleža SGP Pomgrad

17.02.2016 ob 12:00  

V sredini maja bo razpisana dražba 18-odstotnega deleža SGP Pomgrada, katerega lastnik je propadli Kraški zidar. Stečajna upraviteljica Kraškega zidarja Simona Goriup še čaka na mnenje upniškega odbora in pravnomočnost sklepa o prodaji. Ker je naprodaj manjšinski delež, Goriupova dvomi, da bi ji 18-odstotni delež uspelo prodati na prvi dražbi.

 

Izklicna cena za 18-odstotni delež družbe SGP Pomgrad, ki je na ravni skupine lani ustvarila okoli 130 milijonov evrov prihodkov, bo 3,17 milijona evrov, kar je enako ocenjeni likvidacijski vrednosti deleža.

Foto: arhiv pomurec.com 

SGP Pomgrad je po propadu gradbenih velikanov postal eden največjih slovenskih gradbincev. Prihodki in čisti dobiček se v zadnjem času povečujejo na ravni skupine kot matične družbe. Po besedah predsednika uprave Igorja Baniča pričakujejo za minulo leto podobne rezultate kot leta 20174, ko so ustavrili 132 milijonov evrov prihodka in 4,2 milijona evrov čistega dobička. O prihodnjem dogajanju v gradbeništvu, pa Banič pravi, da je projektov zelo malo, zato je na razpisih velika gneča.  

O prodaji 18-odstotnega deleža družbe Banič pravi, da je cena občutno previsoka. Dosedaj največji lastnik družbe ima interes za nakup deleža zaradi konsolidacije lastništva, vendar tudi ne za vsako ceno.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.