https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Slavič in Štrakl: "dejanske razmere v ZD Ljutomer so drugačne"

23.02.2016 ob 7:30  

Potem, ko smo včeraj objavili izjavo za javnost, ki so nam jo poslali iz ZD Ljutomer, sta se oglasila še predstavnika Občine Križevci in Veržej v Svetu ZD Ljutomer, Jožef Slavič in Dominik Štrakl, ki trdita, da so dejanske razmere drugačne. Tudi njuno izjavo objavljamo v celoti. 


»Podpisana sva člana Sveta in s tako izjavo ne strinjava, bila je namreč sprejeta le z minimalnim številom glasov in nikakor ne odraža mnenje vseh članov Sveta.  Proti taki izjavi sva bila zato, ker kljub temu, da smo člani Sveta zahtevali »verodostojne« dokaze o tem, da je v.d. direktorice ga. Suzana Makoter izplačane nadure resnično opravila v zdravstvu, kot je napisano v izjavi, teh dokazov nismo dobili. Dobili smo le njena ustna zagotovila. Tudi očitki glede ne-transparentne prodaje vozila v ZD niso bili prepričljivo ovrženi.

Z vsebino take izjave se tudi ne strinjava, saj izjava govori večinoma  o drugi zadevi in ne o  zaskrbljujočih očitkih sedanji direktorici, o katerih smo na Svetu ZD razpravljali pretekli torek in o kateri je poročal časopis Delo.  Očitki prejšnjemu direktorju,  da dejanske primopredaje poslov ni bilo in tudi očitki glede domnevnih večjih nepravilnostih  so neumestni, nekorektni in so enostranski. Vse kaže, da se tako želi preusmeriti  pozornosti od realnih problemov, v katerih se je domnevno znašlo sedanje vodstvo ZD in se bodo morali tako ali drugače razrešiti.

Na seji Sveta sva večkrat poudarila, da ne želiva biti del zgodbe o domnevnih nepravilnostih sedanjega vodstva, zato se distancirava od takšne izjave in obsojava, da smo pod njo podpisani vsi člani Sveta javnega zdravstvenega zavoda ZD Ljutomer. Ne strinjava se, da se takšno stališče prikazuje kot usklajeno stališče vseh članov zavoda. Želiva pa, da se Svet ZD v bodoče prične ukvarjati predvsem s tem, kaj lahko ZD v bodoče naredi resnično dobrega in koristnega za paciente, saj jo to njegova glavna naloga«.

Preberite tudi: 

http://www.pomurec.com/vsebina/36967/ZD_Ljutomer__namesto_primopredaje_poslov_na_korekten_in_transparenten_nacin_sodna_pot_

    Fotogalerija