https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V nedeljo na Pertoči pričakujejo pomurski rekord v smučarskih skokih

2.3.2011  

ŠKTD Mladost Pertoča to nedeljo s pričetkom ob 12. uri prireja tekmovanje v smučarskih skokih na prenovljeni skakalnici HS 33 na Pertoči.

Letos lahko po mnenju organizatorjev realno tekmovanju pričakujemo izboljšanje pomurskega rekorda (skakalnica omogoča varne skoke do daljave 40 metrov). Letos so se organizatorji kljub neugodnim zimskih razmerah odločili pripraviti tekmovanje v smučarskih skokih na umetnem snegu, kar je prva taka organizacija in priprava tekmovanja na umetnem snegu v pomurskem prostoru.

Umetni sneg pripravljajo že nekaj dni in tako naj bi bilo do nedelje vse pripravljeno za izvedbo tekmovanja. Tekmovanje se bo odvijalo v različnih starostnih kategorijah s skakalnimi in alpskimi smučmi.

Začetki segajo v leto 1984

Začetki prirejanja smučarskih tekmovanj pod organizacijo društva segajo v leto 1984; tekmovanja v smuku, veleslalomu in smučarskih skokih so pripravili vsako leto, v kolikor so jim snežne razmere to omogočale. V lanskem letu so popolnoma preuredili skakalnico; projekte je izdelal znani projektant g. Lukašek Miran iz Velenja. Skakalnica je tako urejena popolnoma s standardi in pravili Smučarske zveze Slovenije, katere član je postalo tudi ŠKTD Mladost Pertoča.

Foto: Goricko.net

    Komentarji

    1. Eden
      02.03.2011 ob 11:54 Eden

      Svaka čast organizatoron! dogodek keri je vreden ogleda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      02.03.2011 ob 11:58 PREKMUREC

      Vlejči Džouži, vlejči! ( vleci Primož, vleci)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. 1igma
      02.03.2011 ob 12:01 1igma

      se vidimo ... :))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.