https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Cene naftnih derivatov se spet spreminjajo

Brez, 01.03.2016 ob 9:30  

Današnji prvi marec nam je prinesel ne samo nov mesec, ampak tudi nove cene naftnih derivatov. Tako bodo nekateri vozniki morali seči malenkost globlje v žep, nekateri pa bodo malenkost prihranili.

Cene so tokrat sledeče: neosvinčeni 95-oktanski in 100-oktanski bencin sta se pocenila za 0,7 oz. 0,6 centa. Za liter je tako treba odšteti 1,112 evra oz. 1,165 evra. Liter dizelskega goriva pa stane en evro, kar je 0,8 centa več kot doslej. Podražilo se je tudi kurilno olje. Za liter je treba plačati 0,664 evra oz. en cent več kot doslej. Naj še omenimo, da navedene cene veljajo že od polnoči.

Foto: www.mingo.hr

Cene naftnih derivatov v Sloveniji se določajo skladno z vladno uredbo, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro. Na podlagi tega se nove cene izračunavajo na vsakih 14 dni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.