https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Propad Mure: trojica obtoženih zanikala krivdo

16.03.2016 ob 13:30  

Murskosoboško okrožno sodišče je danes pričelo sojenje proti Romanu Ambrožu, Borutu Niku Hubru in Zdenku Podlesniku. Zaradi zlorabe položaja in ponarejanja listin naj bi pripomogli k propadu pomurskega tekstilnega velikana Mure.


Nekdanjega predsednika Murinega nadzornega sveta, Romana Ambroža, je tožilka obsodila zlorabe položaja leta 2008. Takrat naj bi samovoljno brez soglasja nadzornikov Hubra zaposlil preko pogodbe, ki mu je v primeru upokojitve prinesla odpravnino visoko 15 tisočakov.

Hubra, sicer sina nekdanjega predsednika Murine uprave, in Podlesnika pa tožilstvo obtožuje ponarejanja listin. Z gostinskim in turističnim podjetjem, ki je bilo v lasti Hubra, naj bi namreč leta 2009 sklenila pogodbo, na osnovi katere je Hubrova mama Zdenka Muri nudila finančno-računovodsko svetovanje. Huber je zatem Muri izstavil tri račune po pet tisoč evrov (dva od teh sta bila plačana), s katerimi naj bi po mnenju tožilke poplačali del odpravnine za obtoženčevega očeta, poroča Pomurje.si.

Vsi trije obtoženi so krivdo zanikali, sojenje pa se bo nadaljevalo 22. aprila, ko bodo na sodišču zaslišali priče.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2016 ob 14:07 smrkci gost

      Naj večji krivec da je mura propadla so politiki in menedžerji,ter zakonodaja.delavce je politika postavila pred katastrofalno revščino in lakoto, jebe se njim za delavce če preživijo ali pa ne,dan danes pa delavci mure zelo težko dobijo delo,ker smo stari,40,45,50 let ker nas delodajalci in s.p. nočejo zaposliti češ da neznamo nič drugega kot šivati in podobno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2016 ob 14:48 gost

      mura je šla v stečaj samo zaradi tega ker se je nekaj oseb obogatilo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2016 ob 19:51 pedros gost

      TUDI DELAVCI SO KRIVI, poglejte danes delajo za lepe oči, pravijo, ka glavno ka je DELO, samo delo te pripela v revščino, po mojen je glavni denar, ta pa delavce ne zanima. ENI DELAVCI SO MISLILI, KA JIN mURA SPOMENIK NAPRAVI, ZDAJ PA JOČEJO, namesto, ka bi se smejali. Eni so pa mislili, ka do se drugi za njih brigali. To je prošlost, čao arivederči, adios amigos

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2016 ob 20:50 tožeči gost

        ta trojica ni kriva za propad Mure , da pa niso hoteli zastonj delati pa je druga zgodba ! Sami delavci so držali piskrček poleg in ploskali barbiki ko se je prišla slinit pred njih .

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2016 ob 20:29 piknik gost

      ka pa sindikat ka je držal z vodilno mafijo, sedaj so se pa potignoli v območno enoto, delavci jin pa fajn polnijo denarnice. Največjo krivec je sindikat, samo jebi ga, či su šče pa delavci pred tejn trepetali.Ge se jej, piji, pohajkuje z vodilnov bagrov v firmaj, tan je sindikat v firmaj samo na papiri, tou su zakoni, samo za marsikateroga prekmurca neraziskano področje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2016 ob 21:14 muraš gost

      Ka pa Meh je nej mel lepljivih prstov ?Pa sindikalist Forjan je tüdi delavce potaplal nej ka bi z njimi držal

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2016 ob 21:48 pipi gost

      ge san dobro pravo ka bi mogli napraviti.v roke zeti tiste železne droge pa se v kup spotreti pa te ovi tudi nebi nika meli

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.03.2016 ob 13:15 murakura gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.