https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sindikat delavcev migrantov Slovenije odstopil od referendumskih aktivnosti

21.03.2016 ob 14:00  

Teden dni zatem, ko je potekal sestanek med Sindikatom delavcev migrantov Slovenije in predsednikom vlade Mirom Cerarjem, iz Sindikata sporočajo, da odstopajo od zbiranja podpisov. Spomnimo, Sindikat je kot obliko državljanske nepokorščine v DZ vložil dve pobudi za začetek referendumskih aktivnosti.

Cvetko: "Verjamemo obljubam predsednika vlade Mira Cerarja"

Premier Cerar je pred tednom dni sprejel predstavnike Sindikata delavcev migrantov Slovenije, ki opozarjajo na problematiko obdavčevanja delavcev, ki se vozijo na delo v tujino. Predsednik sindikata Dušan Cvetko je po sestanku pogovore ocenil kot konstruktivne in izrazil upanje, da bodo po desetih letih zadevo uspeli rešiti. Na sestanku so se dogovorili, da bosta strani v treh tednih pripravili gradivo, nato pa se bodo ponovno sestali in skušali najti rešitev. Da sedaj odstopajo od zbiranja podpisov pa naj bi iz njihove strani bil znak, da verjamejo predsedniku vlade in njegovim obljubam, izrečenim na samem sestanku.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Da odstopijo od referendumskih aktivnosti, se je odbor Sindikata delavcev migrantov Slovenije odločil na sestanku včeraj. V imenu odbora sindikata je odločitev na Facebook strani Civilne iniciative Apače v nedeljo objavil predsednik sindikata Dušan Cvetko. Po poročanju STA, Cvetko ob tem poudarja, da ne odstopajo od zbiranja podpisov zaradi bojazni, da dvakrat po 40.000 podpisov ne bi uspeli zbrati do predvidenega roka, in da ta korak nikakor ne pomeni, da od njihovih zahtev odstopajo. Želijo le, da se po vsem tem času zadeva reši. Po možnosti brez referendumov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2016 ob 19:34 gost

      IZDAJA!!!! toliko so ustavili referendum da bodo v parlamentu sprejeli zakon da se na tak način ne bo smelo protestirati

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2016 ob 21:06 gost

      Ne verjamite CMERARJU žejne vas bo speljal preko vode.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2016 ob 21:10 gost

      Ovce

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2016 ob 21:27 gost

      Man občutek ka so v ton sindikati večinoma migranti z nizkim IQ ala leder fabrika, saj tej z višjim IQ so si večinoma tak uredili prebivališče v Avt.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2016 ob 21:33 gost

      Nej ovi z višjim IQ so pravočasni prijavljali dohodke pa nej špekulirali in zdaj imajo mir.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2016 ob 0:11 busybee gost

      vi tu z nizkin IQ bojte raje tiho ka nemate pojma o pojmi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2016 ob 14:25 gost

        Ka je leder? Boj rad ka tak več nete dugo v avstriji ka so hrvati pa madžari cenejši kak vi. Te pa te pa tu socialno cecali!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2016 ob 16:45 ŠALABAJZER gost

      Do 11000 EUR se va avstriji ne plača davek, pri nas čez 8000EURda, torej morate razliko plačati v naši ljubljeni državi, kaj se delate mutavi, pa država ima podpisane deklaracije z vsemi državami, kjer so zaposleni Slovenci.Zakaj bi domazaposleni plačal davek čez 8000EUR, v tujini zaposleni pa ne? NEJ TAK MIGRANTJE?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.