https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: Mladi so na BTC Campusu pridobivali dragocena podjetniška znanja

Murska Sobota, 04.04.2016 ob 9:00  

V soboto se je v Murski Soboti zaključilo podjetniško izobraževanje za mlade – BTC Campus, ki je marca potekalo v BTC City Murska Sobota. Namen izobraževanja je bil, da je mladim preko nasvetov in praktičnih podjetniških znanj ter novih poznanstev izboljša zaposlitvene možnosti ali jih spodbuditi k razvoju lastne podjetniške ideje.

 

Program namenjen mladim do 30 let

Program se je izvajal na pobudo družbe BTC v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter Mestno občino Murska Sobota. V njem so sodelovali mlajši od 30 let. V Murski Soboti BTC Campus je tovrstno izobraževanje potekalo prvič. Udeleženci so v okviru šestih srečanj pridobili uporabna podjetniška znanja in veščine. Izobraževanja bodo pripravili in izvedli predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani: dr. Rok Stritar, dr. Blaž Zupan in Marjan Kramar.

Pomembnost in edinstvenost tega projekta se kaže v njegovi uspešnosti

Po treh uspešno izpeljanih programih v Ljubljani, kjer letos poteka že četrtič, se je kar 81 odstotkov udeležencev po končanem izobraževanju zaposlilo oziroma samozaposlilo in tudi to leto se že rišejo uspešne zgodbe nekaterih udeležencev. Edinstvenost BTC Campusa je v soočanju udeležencev s konkretnimi poslovnimi izzivi in priložnostmi v BTC City Murska Sobota. Ob tem so spoznali temeljne veščine in procese, potrebne za doseganje osebnih ali poslovnih ciljev.

Udeleženci so bili nad programom navdušeni

Udeleženci v Murski Soboti so povedali, da jim je program ponudil drugačen pogled na razumevanje okolja. Spoznali so, da okolje mladim ni nedostopno, temveč da obstajajo številne priložnosti, če jih le želijo in znajo izkoristiti. Ugotovili so, da je takšna priložnost tudi BTC Campus, in pokazali veliko mero pripravljenosti za aktivno sodelovanje ter željo spremeniti dosedanji način zastavljanja in doseganja svojih ciljev. Pri tem so se nekateri bolj posvetili realizaciji svoje podjetniške ideje, drugi pa iskanju službe. BTC Campus jih je navdal z upanjem in drznostjo za pogumnejše iskanje kariernih priložnosti, kar se je nekaterim udeležencem že obrestovalo.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.