https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Skupina Panvita odpira prenovljeni Mesni center

Murska Sobota, 16.04.2016 ob 9:10  

Včeraj je skupina Panvita predstavila v prenovljenem Mesnem centru v Murski Soboti poslovne rezultate v letu 2015.

Skupina Panvita je včeraj odprla prenovljeni Mesni center AVE Murska Sobota. Vrednost celotne investicije znaša 250 tisoč evrov. Poleg najširše ponudbe svežega mesa in mesnih izdelkov ponujajo tudi svežo zelenjavo, vložnine, izbrane sire, testenine, žita, mlevske izdelke in še mnoge produkte, ki prihajajo iz Panvite. Poseben poudarek je tudi na toploteki, kjer kupce čaka pester nabor okusnih obrokov, pripravljenih v njihovem novem AVE Snack kotičku.

Skupina Panvita, ki se uvršča med vodilne proizvajalce varne, kakovostne in okusne hrane v Sloveniji, je včeraj ob otvoritvi prenovljenega Mesnega centra AVE v Murski Soboti predstavili poslovne rezultate za preteklo leto. Med dejavniki, ki so uspešno vplivali na poslovanje Skupine Panvita v preteklem letu, je treba izpostaviti uspešno poljedelsko sezono, neugodne ekonomske razmere na trgu prašičereje in količinska rast AVE izdelkov.

Poslovanje Skupine Panvita je v lanskem poslovnem letu doseglo skupno vrednost prodaje 121,4 miljona evrov, kar je za 4,4 miljone manj kot leto poprej, kar je posledica nižjih cen na trgu, saj so fizični obsegi proizvodnje ostali na ravni leta 2014 oziroma so se v nekaterih segmentih malo povečali. Skupni dobiček Skupine Panvita brez vključitve obresti, davkov in amortizacije za leto 2015 znaša 7,66 miljona evrov. Celotni čisti rezultat Skupine Panvita pa znaša 1,44 miljona evrov.

"Leta 2015 je bilo za Panvito zahtevno predvsem s stališča tržnih razmer, saj se razmere na trgu prašičjega mesa, ki je za nas eden najpomembnejših, nikakor nočejo normalizirati. Tako smo se tudi v lanskem letu spopadali z nizkimi odkupnimi cenami prašičev na evropskem trgu, ki z ekonomiko proizvodnje nimajo nobene povezave, obenem pa se je vzpostavil trg slovenskega prašiča, kjer pa so bile cene neprimerno višje. Zato si v mesnopredelovalni industriji prizadevamo, da se pri oblikovanju cen prašičjega mesa ne bi upoštevala tuja, ampak slovenska borza oziroma cene slovenskega prašiča," je izpostavil predsednik uprave Skupine Panvita, Peter Polanič.

O primarnem delu Skupine Panvita je spregovoril član uprave Branko Virag: "V Skupini Panvita je bilo leto 2015 uspešno, tako po količinski kot tudi kakovostni proizvodnji. Vse bolj ponavljajoče neugodne vremenske razmere, kot so suše in visoke temperature, smo uspešno blažili z ukrepom namakanja, ki pokriva skoraj četrtino naših poljedelskih kapacitet. Tudi v prihodnjem obdobju 2015-2020 želimo izgraditi še dva dodatna namakalna sistema in tako na čim večih obdelovalnih površinah izravnavati neugodne vremenske razmere," je v svoji izjavi podal Virag.

Med drugim je izpostavil, da so na področju povrtninarstva v letu 2015 povečali skorajda za tretjino, kar vpliva tudi na znatno povečanje povpraševanje po Panvitinih izdelkih, kot so Panvitini šparglji, jagode, paprike, jajčevci in mini lubenice. Širijo se je tudi na eko področju, kjer opažajo velik trend rasti. Ob koncu je Virag še dodal, da so s kooperanti razširli pogodbeno sodelovanje za sojo in visoko kakovostno pšenico ter uvedli pogodbeno sodelovanje za koruzo poltrdinko za prehransko inudstrijo.

Izvršni direktor družbe Panvita MIR Svarun Udovič je o letošnjih načrtih povedal: "Letos bomo še dodatno krepili blagovno znamko AVE Grill, ki je prva in najbolj prodajana blagovna znamka mesnih izdelkov za žar v Sloveniji. V pričetek sezone vstopamo s številnimi novostmi, pri čemer bi izpostavil predvsem linijo burgerjev, kjer vidimo največji potencial."

Ob zaključku je Udovič dodal, da so po 13 letih v 13 dneh prenovili celotni Mesni center AVE Murska Sobota. V teh 13 letih so skupno prodali 560 ton AVE Grill izdelkov, 550 ton Goričkega piščanca in več kot 130 ton hrenovk.

Vsi trije so po koncu slavnostno odprli prenovljeni mesni center dobrot, kjer so prvi obiskovalci zadovoljno vstopili v nov objekt, kjer so uživali v Panvitinih dobrotah. Vse obiskovalce pa je čakala zabava v bližnjme šotoru, kjer so se lahko obiskovalci še dodatno okrepčali in uživali v glasbenih taktih skupine Blue Planet.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2016 ob 10:55 gost

      gledan napis leskovački hamburger. To pomejni ka so konkurenca raznin pajdojon agam inu podobno. Če nej pa bi lejko odprle svojo restavracijo oz lokal z jestijon. Dejansko majo v toj firmi vse ka človek nuca za obrok, razen kakšoga krumpla, keroga njin lejko dostavi keri okoliški kmet. PP evo ti idejo ;)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2016 ob 11:47 gost

      pomali te ti pajdo dal lakat na lokal vsi drugi ponudniki z hrano so bolši od njega in mesni center bi m9go v varaši odpreti kakšen mali lokal in z to ponudbu bi te pajdoje pa adoje zaprli nekaj domačegakar manjka v varaši nej nekše kebabe ka nevejš ka jejš za mesa kakšega izvora in reje

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2016 ob 16:37 gost gost

      če bi znali ka je v tej pleskavicaj in čevapčičaj nebi jeli katastrofa

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.