https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Rokoborec Kuhar brez Ria, a boju za bronasto medaljo

6.5.2016  

Rokoborec Jure Kuhar uspešno nastopa na drugem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na Olimpijske igre v Riu. Po treh zmagah je izgubil v polfinalu in se bo v repesažu boril za bronasto medaljo.

Od danes pa do nedelje v Istanbulu potekajo druge kvalifikacije za uvrstitev na OIimpijske igre, ki bodo poleti v brazilskem Riu de Janeiru. V turškem velemestu je tudi Prekmurec Jure Kuhar, ki mu je šlo do polfinala odlično.

V prvem krogu je z rezultatom 14-5 premagal Aleksandra Kazakevica iz Litve, sicer bronastega z zadnjih olimpijskih iger. V osmini finala je nato premagal Alžirca Akrema Boudjemlina z rezultatom 8-0, v četrtfinalu pa še Poljaka Edgarja Babayanom z 5:0.

Za olimpijsko vozovnico se je pomeril z domačinom Selcuk Cebijem, sicer aktualnim svetovnim prvakom v kategoriji do 80 kg. Tako kot pred petimi leti, ko sta se srečala na Svetovnem prvenstvu, ki je bilo zanimivo prav v istem mestu, je tudi tokrat bil naš reprezentant poražen in se tako tudi danes ni uspel kvalificirati na olimpijske igre.

Za uteho mu ostaja borba za bronasto medaljo, v kateri se po pomeril proti zmagovalcu repesaža med Katarcem Bakhitom Sharif K Badru in Hrvatom Božom Starčevićem. Čestitke za uspešne nastope!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.