https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Neuradno v svet KGZS in KGZS-OE Murska Sobota izvoljen Danilo Rihtarič

30.05.2016 ob 13:00  

Minule dni so potekale volitve za člane sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) in člane svetov 13 območnih enot. Fizične osebe so lahko glasovale minulo nedeljo na 252 voliščih po Sloveniji. V Pomurju je bilo odprtih 27 volišč. Uradni rezultati bodo predvidoma znani po 6. juniju, neuradne pa je KGZS objavila na svoji spletni strani.

KGZS je tako v letu 2016 izvedla že pete volitve v svoje organe. Na volitvah v organe KGZS v letu 2016 je na 252 voliščih po vsej Sloveniji glasovalo 6,75 odstotka volilnih upravičencev v skupini fizičnih oseb in 17,33 odstotka v skupini pravnih oseb. V volilni enoti Murska Sobota je bilo za volitve v svet KGZ oddanih 533 glasovnic, od katerih so 3 bile neveljavne. Za volitve v svet območne enote KGZ pa je bilo oddanih 537 glasovnic, od katerih je bilo 6 neveljavnih.

Foto: kgzs.si

V svet KGZS je po prvih neuradnih podatkih iz Pomurske regije bil izvoljen Danilo Rihtarič, ki je premagal dva protikandidata: Branka Viraga in Dejana Horvata. V svet zbornice so, poleg Rihtariča, bili izvoljeni tudi: Branko Tomažič, Marjan Colja, France Mervar, Franc Prelesnik, Anton Lah, Jože Simončič, Jože Strgar, Jožef Pribožič, Marjan Janžekovič, Janko Stojković in Danica Ramšak.

V svet območne enote KGZS pa je po prvih neuradnih podatkih iz Pomurske regije bil prav tako izvoljen Danilo Rihtarič, ki je v VE Murska Sobota-OE Svet KGZS premagal enega protikandidata, in sicer Branka Viraga. Rihtarič je Viraga premagal za en glas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2016 ob 13:05 gost

      Ni vam čisto jasno, o čem pišete, kajne?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.