https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Najboljši kolesarji tekmovali na 24 urnem ultra maratonu v Dobrovniku

Dobrovnik, 13.7.2016  

Najboljši kolesarji iz Slovenije in celotne Evrope so na I. mednarodnem kolesarskem maratonu SLO24ULTRA v 24 urah prekolesarili več kot 900 kilometrov. Tekmovalci so se preizkusili v 12-urnem in 24-urnem maratonu, ki je s startom v soboto, 9. julija 2016, ob 12. uri in ciljem v nedeljo, 10. julija 2016, ob 12. uri potekal na relaciji Dobrovnik – Turnišče – Renkovci - Dobrovnik.


Prvo tovrstno 24-urno kolesarsko druženje v tem delu države je organiziralo Kolesarsko društvo TEAM 753 v sodelovanju z občinama Dobrovnik in Turnišče ter njihovimi ustanovami in društvi. Maraton sta pred Dvojezično osnovno šolo Dobrovnik svečano otvorila mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče in Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik. Start so med drugim popestrili člani Kolesarskega kluba Varaški šujstri, ki so se s svojimi starodobnimi kolesi zapeljali pred kolesarji.

Na 12-urni preizkušnji je bil najboljši Erik Rosenstein, ki je prevozil 462 kilometrov, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Robert Ferčak in Matej Šömen. Ekipno so slavili The blek goat & Kavitec team s 946 kilometri, sledili pa sta ekipi Ocean orchids cycling team ter Team Prekmurje. Še bolj vztrajni so bili tekmovalci, ki so kolesarili vseh 24 ur. Najboljša dva Alojz Poglavc in Žiga Sernec sta prevozila 913 kilometrov, tretji pa je bil slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh z 902 kilometroma. Na maratonu so psihične in fizične meje zmogljivosti odkrivale tudi tri ženske. Anna Mei je prekolesarila 682 kilometrov, sledili pa sta še Sabine Willgosch in Romana Čuček.

Župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar je poudaril, da tovrstne mednaredne prireditve zelo spodbudno vplivajo na razvoj turizma in promocije v občine Dobrovnik.

Ultra maratonec Marko Baloh je za novinarsko konferenco povedal: “To ni bil le maraton, ampak 24-urno kolesarsko druženje, predvsem pa odkrivanje psihičnih in fizičnih meja zmogljivosti vsakega udeleženca. Vsi udeleženci brez izjeme so bili izjemno zadovoljni z organizacijo in ob zaključku so že spraševali po datumu maratona v letu 2017.«

Županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver je povedala: “Vesela sem, da občine sodelujemo med sabo in s tem omogočimo razvoj športa. Tekmovalci so nam pokazali, kaj pomeni železna volja in jekleno telo oziroma zdravi duh v zdravem telesu. Pomurje je s svojo ravnico in prijaznimi ljudmi idealno za razvoj kolesarjenja na sploh in to prednost bi morali izkoristiti.”

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.