https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije pridobilo novo kombinirano vozilo

Murska Sobota, 16.07.2016 ob 14:05  

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije več kot tri leta zbiralo denar za novo kombinirano vozilo.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je pridobilo novo kombinirajo vozilo, ki bo omogočila lažjo mobilnost tretjini njihovim članom, ki ne morejo voziti avtomobila. Vozilo je ena najbolj pomembnih pridobitev, saj bodo z njim lažje imeli dostop do zdravljenja, rehabilitacijo, rekreacijo ali pa kam drugam. Po besedah predsednika društva Stanko Novaka, so z vozilom dosegli, da so prevozi prednostna naloga društva in tudi za vse druge programe, ki jih izvajajo.

Po poročanju pomurja.si se je slovesnosti udeležil tudi župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek,ki je dejal, da čeprav ima murskosoboška občina od leta 2014 certifikat invalidom prijazna občina, mora za odpravo arhitekturnih ovir še urediti dostop do gledališča in knjižnice, kar že imajo v načrtu, prav tako pa bodo uredili tudi vse poti, ki jih najpogosteje uporabljajo invalidi na vozičkih. Društvu je obljubil tudi podporo pri nakupu še drugega vozila, ki ga, kot mu je dejal predsednik Novak, še potrebujejo.

Foto Pomurje.si

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.