https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pustošenje v Turnišču: šola naj bi bila sanirana do pričetka novega šolskega leta

Turnišče, 21.07.2016 ob 12:00  

Močno neurje pred dnevi je  v občini Turnišče odkrivalo strehe in lomilo drevesa, občina pa že pričenja s sanacijo posledic na strehi šole. Šola naj bi bila sanirana do pričetka novega šolskega leta.


Močno neurje, ki je minulih dneh divjalo po Pomurju, je še posebej veliko škode povzročilo v Občini Turnišče, kjer je odkrilo polovico strehe osnovne šole in podrlo številna drevesa. Pri pospravljanju posledic so se zopet izkazali požrtvovalni gasilci, Občina Turnišče pa bo v prihodnjih dneh že pričela s sanacijo strehe na osnovni šoli.

Izjemno močan veter, ki je v sredo, 13. julija 2016 divjal po občini Turnišče je največ škode povzročil na zgradbi Osnovne šole Turnišče. Polovico strešne kritine in nameščeno sončno elektrarno je sila vetra dvignila in premaknila za nekaj metrov na bližnje avtobusno postajališče, ki je bilo popolnoma uničeno. V istem trenutku se je na postajališču nahajala mladoletna oseba, ki je bila ob tem lažje poškodovana.

Zahvaljujoč hitri odzivnosti gasilcev iz PGD Turnišče, zaposlenih na osnovni šoli in drugih prostovoljcev so bile posledice neurja že naslednji dan odpravljene, šola pa začasno pokrita s folijo. V prihodnjih dneh bo Občina Turnišče že pričela s sanacijo nastale škode na zgradbi osnovne šole, ki bo pravočasno zaključena do začetka novega šolskega leta. Nastalo škodo si je naslednji dan po neurju ogledal direktor OE Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, Sandi Štefan Flisar. Škodo bo krila Zavarovalnica Triglav, ostala sredstva bo morala zagotoviti Občina ali država.

Županja hvaležna gasilcem za požrtvovalno delo

»V trenutku, ko je v naši občini narava pokazala zobe, so se zopet izkazali domači gasilci. S svojo požrtvovalnostjo in trdim delom so v največji meri pripomogli k hitremu odpravljanju posledic neurja. Gasilci so bili na kraju nesreče več kot 24 ur in v tem času jih je večina spala le kakšno uro ali dve. Kot županja gasilcem in drugim prostovoljcem v imenu občine izrekam javno pohvalo in tudi druge občane pozivam, da našim gasilcem ob priložnosti v znak zahvale sežejo v roke,« je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2016 ob 13:08 gost

      eni s čeladimi na streji, eni brez...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2016 ob 13:42 Iji gost

      Pa nej palik kolektore na late vrtati!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2016 ob 15:12 vrtnica gost

      glavno, ka se županja slikala :D to nema veze, če s čelado ali brez nje :D

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.07.2016 ob 18:19 mihael gost

      Županja zavestno krši vse predpise o varnosti. Kje ima varovalno opremo??? Glavno, da se slika na strehi. Kaj ona rabi biti tam gor? Iz tega se vidi popolna nesposobnost županje, ker ne ve, kje ji je mesto. Župan je tisti, ki poskrbi za denar in dobrega, kvalitetnega izvajalca del in poskrbi, da vse teče, kot mora. Vključno z nadzorom. Slikati se na strehi je pa norost. Zelo me zanima tudi, kako so ravnali z polomljenimi sončnimi kolektorji in ostanki, ki so bili okrog po cseti, pločniku, zemlji in še kje??? To so posbeni odpadki, ki potrebujejo posebeno obravnavo in jih je potrebno odpeljati na posebno deponijo. Nihče se ne zaveda, da bodo nekoč tudi vsi ostali kolektorji, ki so še danes na sterhah posebni odpadek, ki bo predstavljal ekološko bombo, če ne bo pravilno odstranjen. NIhče nič ne misli na prihodnost. Ni vse zlato, kar se sveti.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.07.2016 ob 18:36 dudi gost

      V Turnišču je sama nevoščljivost,faušija,zavist in hinavščina.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.07.2016 ob 21:02 varašanec gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.07.2016 ob 20:21 gost

      Naslednji dan vse pospravljeno, tou moreš prokletu blesav biti, ka ne vijdiš, ka se je dogajalo!. Laž ima prokletu kratke noge, no za županjo pa tudi to nekaj pomeni!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.07.2016 ob 20:31 gost

      Ge su strijčeki pa tete, ka su bilij pouleg, da se je to delalo? Da jih vidimo in slišimo! Ka nan šče kaj poveju, či bi mugouče bil še kakši EVRČEK ge v rezervi. Kot ponavadi v občini in občinskem gospodarstvu, blatimo vsepoprek, ne iščemo pa IDEJNIH krivcev, seljakov nesposobnih, eni se še podpisati ne znajo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2016 ob 11:25 renkovčar gost

      Boli me za upkače či cejlo škoulo podere .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.