https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenija deseta najmirnejša država na svetu

28.07.2016 ob 9:15  

Tudi letos se je po Global Peace Index-u pripravil seznam najmirnejših držav na svetu. V top 10 se nahaja tudi Slovenija.

Global Peace Index (GPI) določa nivo miru v 163 neodvisnih državah in območjih. Pri tem se upošteva stopnja kriminala, terorizma, politične varnosti in varnosti na sploh.

Pri tem Evropa ostaja najbolj miroljuben kontinent, saj se več kot polovica držav, ki tvorijo top 10 nahaja v Evropi. Že šesto leto po vrsti se na vrhu lestvice nahaja Islandija. Na drugem, tretjem , četrtem in petem mestu ji sledijo Danska, Avstrija, Nova Zelandija in Portugalska. Drugo polovico top 10 lestvice pa tvorijo: Češka, Švica, Kanada, Japonska in na desetem mestu lestvico 10 najbolj varnih držav na svetu dopolnjuje Slovenija.

Foto: Global Peace Index

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.