https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Stara hruška: Prva pivovarna na Goričkem piše uspešno zgodbo

Ropoča, 04.08.2016 ob 7:34  

V sklopu Pomurskih novic smo obiskali prvo pivovarno na Goričkem, ki nosi ime Stara hruška in toči pivo iz naravnih sestavin, brez dodatkov in konzervansov in se imenuje Ropočko pivo. Njihovo pivo je že nekaj let stalno prisotno na marsikaterih zabavah, piknikih, koncertih in je čedalje bolj priljubljeno, zato predstavlja uspešno zgodbo, ki jo Uroš Ficko piše na Goričkem. Tako v Pomurju, kot izven Pomurja.

Ropočko pivo kmalu z novim imenom

Uroš Ficko pravi, da se je pri Ropočkem pivu vse skupaj začelo kot hobi v študentskih letih, ko se je podal v odkrivanje sveta pivovarstva. Da je nastalo takšno pivo, ki mu je bilo všeč, je potreboval približno eno leto. Šele ko je prodaja piva stekla, je začel razmišljati o imenih. V vasi stoji stara prav posebna hruška, zato se je odločil, da bo njen obris v logotipu in da bo pivovarna nosila njeno ime. Da je pivo dobilo naziv Ropočko pivo pa je zanj bilo na dlani. Nam je pa zaupal, da se bo to v kratkem spremenilo, saj blagovno znamko namerava prilagoditi avstrijskemu trgu. Kajti avstrijske stranke imajo problem z izgovarjanjem besede »Ropočko«. Dodal je, da so osnutki že narejeni, vendar pa naj vse zaenkrat še ostane skrivnost.

Pot pivovarne od ideje do realizacije je potekala tekoče z majhnimi koraki, brez kreditov in brez razpisov, dodaja Ficko. Je pa vmes tudi razširil proizvodnjo, ki v tej obliki deluje 2 polni sezoni. Vse od začetka je pivovarna imela veliko povpraševanja, čeprav se ni nikjer oglaševala. Danes se oglašuje na kakšnih prireditvah z letaki ali kot sponzor. Sicer se je v Pomurju pivo že dobro uveljavilo, počasi se širi proti Štajerski. Kot že omenjeno pa ima Ropočko pivo tudi veliko avstrijskih odjemalcev, tako, da vedno večjo prepoznavnost dobiva tudi v Avstriji.

Zaradi velikega povpraševanja zaenkrat ne bo širitve ponudbe piva

Kljub temu, da Ficko že ima dodelan recept za drugo vrsto piva, pravi, da zaenkrat še ne bo prišlo na trg. Razlog za to je enostaven: povpraševanje po Ropočkem pivu je tako veliko, da se mu zaenkrat to ne zdi potrebno. Mogoče nekoč, ko bo pivovarna še večja, še doda z nasmehom.

Pravi, da mu je v Pomurju uspelo najti nekaj, kar je manjkalo. Še prav posebej pa ga veseli, da so vsi kupci navdušeni nad njegovim načinom ponudbe in prodaje, saj se vračajo in postanejo stalne stranke. Prodaja namreč le od 30l do neomejeno. Vsaka stranka pa dobi zraven v uporabo tudi zmogljiv točilni aparat.

Vsem, ki imajo podobne inovativne ideje, a si ne upajo začeti, pa svetuje, da kar  pogumno, saj se splača delati vse, vendar se moraš stvari lotiti na pravi način in z majhnimi koraki. Tudi če ni investitorja v ozadju. Kajti tržiti se da vse, pa tudi ciljna publika je dandanes s Facebookom ipd. na dosegu roke.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2016 ob 17:08 ddddasdsdsdsds gost

      ficko beer

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2016 ob 22:14 gost

      vodeno pivo

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2016 ob 12:24 pivovar gost

      Gost 2, pij šnops, če ti pivo ne prime in je vodeno !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2016 ob 15:17 gost

      Pijvo je vredi o ceni pa bi lejko malo rekli država je znižala trošarnino mali pivovari pa po stari ceni cepajo naprej

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.08.2016 ob 18:28 gost

      Uroš, kar pogumno naprej .... vsa čast

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.