https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Košato oko bdelo nad Mursko Soboto

17.03.2011 ob 20:29  

Člani Ljubiteljskega gledališča Teharje Celje – LGTC so v prostorih murskosoboške knjižnice uprizorili gledališko predstavo Pod Košatim očesom, ki je priredba novele Alme Karlin.

LGTC  deluje že od leta 1993 in vse od takrat pripravlja recitale in uprizarja dramska besedila različnih domačih in tujih avtorjev. Nastopajo po vsej Sloveniji, večkrat pa obiščejo tudi Slovence v zamejstvu. V času svojega delovanja so nastopili že 600-krat, današnjo predstavo pa so uprozorili že 88-krat.

Sporočilo dramskega dela aktualno tudi danes

Zgodba omenjene drame se odvija v samostanu na tibetanski planoti, kjer dve ženski različnih starosti redovnici izpovesta svojo življenjsko zgodbo. Čeprav se dogajanaje tako geografsko kot zgodovinsko odvija daleč, so resnice o življenju, ki nam jih sama predstava sporoča, aktualne tudi v danešnjam svetu. Novelo Pod Košatim očesom je priredil in dramatiziral idejni vodja gledališča Peter Simoniti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.