https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Škafar in Prettnerjeva v boj za vesno

12.08.2016 ob 12:42  

Na 19. festivalu slovenskega filma bo prikazanih 98 filmov, med njimi je zaslediti tudi izdelke naših rojakov.


Vlado Škafar iz Murske Sobote se bo tako potegoval za filmsko nagrado v tekmovalnem delu celovečercev s filmom Mama.

Gre za filmsko pesem o mami in hčeri. Mati odpelje hčer v tujo deželo in jo zapre v hišo v odročni vasici. Čeprav med seboj ne govorita, je jasno, da ima hči samouničevalne težnje. Potovanje, ki se začne kot materin poskus, da bi rešila svojega otroka, postane vse bolj čarobna duhovna pustolovščina, na kateri mati znova prebudi življenje v sebi.

V kategoriji dokumentarcev se bo na festivalu za nagrado prav tako potegovala Sobočanka Maja Prettner in sicer s filmom Dom ljubi dom.

Festival se bo začel 13. septembra s podelitvijo Badjurove nagrade scenografu Dušanu Milavcu, nagrade festivala pa bodo podelili ob zaključku 18. septembra.

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.