https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Brata Fujs odslej v prvi nemški ligi

18.8.2016  

Hokejska pot bratov Fujs se v zadnjih letih odvija z bliskovito hitrostjo. In to navzgor. Po Avstriji in lani Hrvaški, se zdaj selita v Nemčijo.

Potem ko je starejši Gregor pred štirimi leti prestopil iz matičnega kluba Triglav Predanovci v odlično organiziran avstrijski klub WAC iz Dunaja in že prvo leto požel pohvale, se mu je ob zaključku sezone za kratek čas pridružil še mlajši Anže.

Po skupni sezoni v Avstriji sta naslednje leto (2015/16) dobila novo ponudbo iz Hrvaške. Tamkajšnja ekipa Zeline, z velikimi tekmovalnimi ambicijami ju je zvabila v svoje vrste in prihajajoča sezona je bila najboljša sezona te ekipe v njeni 60-letni zgodovini.

A sledile so še boljše ponudbe in v začetku tega meseca je prišla ponudba, kakršne se zlepa ne odkloni. V svoje vrste ju je povabila nemška prvoligaška ekipa Klipper THC iz Hamburga, mesta, ki je epicenter nemškega hokeja na travi.

Gregor Fujs: Presenetilo me je, da sva dobila toliko ponudb. Možnost igranja se nama je ponudila tudi v Belgiji, na Nizozemskem in na Irskem. Ponudba iz Nemčije je bila najmikavnejša, saj je po moje to najboljša svetovna liga in igranje v taki ligi je cilj vsakega hokejista. Že sedaj se veselim igranja proti igralcema kot sta  Moritz Fürste in Gonzalo Peillat, ki sta trenutno na Olimpijskih igrah. Nikoli si nisem predstavljal igranja v evropski hokejski ligi, sedaj pa je tudi to postala realnost.

Anže Fujs: Igranje v nemški ligi je res velik izziv. Z tem so se mi uresničile sanje  in veselim se igranja z najboljšimi. Z Zelino sva imela eno letno pogodbo, ki pa se je z julijem iztekla. V dosedanjem klubu so sicer bili razočarani, a so najino odličitev sprejeli, nama zaželeli vse najboljše in nama pustili odprta vrata za vrnitev.

Povejmo, da je nemška t.i. Bundesliga ena najmočnejših lig na svetu in ponudbe za igranje v taki ligi niso ravno vsakodnevna priložnost. To pa nista bili edini ponudbi za igralca, ki st v zadnji sezoni igrala tudi v hrvaški reprezentanci, za katero bosta tekmovala tudi v prihodnje. Brata Fujs se v Nemčijo odpraljata 17. avgusta in že prvi dan imata z ekipo, ki je novinec v nemški prvi ligi prvi skupni trening.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2016 ob 14:47 bivši hokejaš gost

      bravo. Mi smo pa po tekmi šli na pivo. HK Sobota

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.