https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Hrovatinov memorial prvič v Murski Soboti

Murska Sobota, 13.09.2016 ob 11:00  

Minulo soboto se je v Murski Soboti odvijal 47. memorial prof. Bojana Hrovatina in mednarodno tekmovanje v atletiki, ki ga je skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije in  Zvezo za šport invalidov – POK Slovenije  organiziralo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.


Tovrstno tekmovanje se je v Murski Soboti odvijalo prvič, in sicer na OŠ I Murska Sobota. S svojimi nagovori so zbrane pozdravili župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak in pomočnica ravnateljice OŠ I Murska Sobota Suzana Tivadar. V svoji sredi so gostili tudi nekaj tujih tekmovalcev, in sicer atlete iz Črne gore, Federacije Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške.

Tekmovalci so se pomerili v troboju metov (disk, kopje/kij, krogla), troboju voženj z navadnimi in športnimi vozički na 100-, 200- in 400 metrov, v odprti kategoriji na 800m, memorialni disciplini na 100 metrov in mednarodnem tekmovanju v četveroboju. Tekmovanje je potekalo posamično po skupinah.

Domačini uspešni

Iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije so tekmovali Janežič Marta, Franc Baum, Ludvik Škraban, Franc Borovnjak, Dušan Slana, Benjamin Krč in Andrej Gorza ter osvojili dve srebrni in štiri bronaste medalje. Janežič Marta in Slana Dušan sta v disciplini troboja metov osvojila drugi mesti, Ludvik Škraban pa se je v skupini veteranov uvrstil na tretje mesto. Na troboju voženj se je Dušan Slana v skupin T51-T54 s standardnimi vozički prav tako uvrstil na tretje mesto. Na memorialni vožnji je tretje mesto pripadalo Gorza Andreju, le ta pa je osvojil še eno tretje mesto, in sicer v odprti kategoriji na 800 metrov.

Na meddržavnem tekmovanju v četveroboju (krogla, kij/kopje, disk, 100m) je prvo mesto osvojila ekipa iz Črne gore, drugo mesto ekipa iz Slovenije, del katere je bil tudi domačin Dušan Slana in na tretjem mestu je bila ekipa iz Federacije Bosne in Hercegovine. Po okrepčilu, za katerega so poskrbele kuharice iz OŠ I Murska Sobota, so goste iz tujine popeljali še na kratek izlet po Prekmurju. Odpravili so se na znameniti stolp Vinarium v Lendavo, kjer so lahko uživali v čudovitem pogledu na pokrajino štirih držav: Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško.

Janja Buzeti

Foto: Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.