https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Na 26. Balkanskem prvenstvo v atletiki za veterane odlično nastopili trije Prekmurci

27.9.2016  

V Novem sadu je potekalo 26. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 600 atletov iz 12 držav. Med 69 nastopajočimi slovenskimi atleti so tekmovali tudi trije iz Prekmurja in se odlično odrezali.

Jožica Šiftar iz Gornje Radgone je osvojila prvi mesti v teku na 5000 metrov in v polmaratonu. Zdravko Mauko-Magi, član Športnega društva Radenci je zmagal v teku na 100 m z ovirami in osvojil 2. mesto v teku na 400 metrov z ovirami. Štefan Potočnik, član Športnega društva Bodonci pa je postal prvak v metu kladiva, navaja prlekija on net.

Foto: slovenska-atletika.si

Slovenci so imeli na tekmovanju tudi najstarejša atleta. Mira Puhar iz Kopra, ki je dopolnila 78 let je tekla na 100 in 200 metrov ter skakala troskok. Miro Rant iz Kranja s 86 leti, je v kategoriji nad 85 let štirikrat zmagal in s tem postavil vse balkanske rekorde. V teku na 100, 200, 400 in 800 metrov. Predsedstvo Balkanske atletske veteranske federacije je potrdilo tudi prireditelja dvoranskega prvenstva naslednje leto, ki bo v Beogradu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.