https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Peter Podlunšek se iz prestolnice dirkanja vrača z odličnim 11. mestom

5.10.2016  

Peter Podlunšek je minuli vikend dirkal v slovitem Indianapolisu, kjer so zgradili prvo dirkaško stezo v zgodovini. Uvrstil se je na 11. mesto, s katerim je zadovoljen, a si v prihodnje želi še višje.

»Letenje v Indyju je bilo čisti užitek - domov se vračam z odličnim neto časom v žepu in dobrim občutkom glede svojega letenja, letala ter ekipe, obenem pa precej jezen zaradi banalne napake, ki me je stala dobre uvrstitve.« je ob koncu povedal Peter Podlunšek, pilot razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race

Če kaj, je Peter Podlunšek v Indianapolisu dobil dokončno potrdilo, da je hiter, da je hitro njegovo letalo Edge 540 V2, ki je v zadnjim mesecih dobilo najprej nove zaključke kril, nato pa še nov okrov, in da edina pot, po kateri stopa ekipa Peter Podlunšek Racing, vodi navzgor. Skozi vse faze tekmovanja - od treningov, kvalifikacij in nato same dirke, je letel izjemno hitro in blizu najboljšim. Na dirko se je podal s 13. mestom iz kvalifikacij in proti težkemu nasprotniku - dvakratnemu letošnjemu zmagovalcu Mattu Hallu, ki bi teoretično edini lahko še ogrozil Doldererjev zmagovalni pohod. Strokovni komentator Paul Bohnomme je Podlunškov let pospremil s pohvalnimi besedami, a žal je slovenskega pilota banalna napaka na šestih vratih, ki jih je preletel nekoliko prenizko, v krogu osmih na predzadnji dirki sezone zaradi časovnega pribitka stala uvrstitve v krog osmih. Peter Podlunšek se tako od Indyja poslavlja z odličnim 11. mestom.

»Polet je bil dober, neto čas odličen, z njim bi kot »lucky looser« zagotovo prišel v finale, a sta me 2 sekundi kazni žal potisnili nazaj na 11. mesto. Danes je bila res moja šansa, da grem v top 8 in sem zaradi napake precej jezen. Definitivno smo dokazali, da imamo potencial za najboljših osem in če ne prej, bomo to dokazali že na naslednji dirki, nato pa bomo v naslednji sezoni poskušali seči še višje. Tu v Indyju je bilo vzdušje fenomenalno, vsi piloti smo bili ponosni, da smo lahko leteli tu, prišlo je ogromno ljudi in čutilo se je, da mesto diha motošport. Hangarjev še pospravili nismo, pa nas že sprašujejo, ali se bomo tudi naslednje leto vrnili. Že res, da smo tu na dirkališču, a okolica je zelena, zato je bilo letenje na tej lokaciji čisti užitek.« je Peter povedal po dirki, ki je potrdila napovedi, ki jih je izrazil pred sezono in sicer, da bosta letalo in pilot lahko zares hitra šele proti koncu sezone.

Foto: FB Peter Podlunšek Racing Fan Club

Dirko, z njo pa tudi naslov svetovnega prvaka, je še pred koncem sezone danes dobil Matthias Dolderer, ki je z letenjem v letošnji sezoni pokazal konsistentnost, ki odlikuje najboljše. Zmagovalec zadnjih dveh dirk Matt Hall je bil danes šele četrti, na drugo stopničko je stopil nekoliko razočarani Nigel Lamb, ki ni skrival želje po zmagi na prvi dirki v slovitem Indianapolisu, kjer so zgradili prvo dirkaško stezo v zgodovini, na tretje mesto pa se je tako kot v Lausitzu zavihtel Kanadčan Pete McCleod.

Karavana najboljših pilotov na svetu se bo 15. in 16. oktobra pomerila na finalu v Las Vegasu, kamor bo ekipa Peter Podlunšek Racing šla po nove točke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2016 ob 9:54 bljak gost

      Pa ka ste čista zmejšani ? 13 jih lejče on osvoji odlično 11 mesto :-) obsedeni ste z tem pp-jem,keri nikdar nika nede v tem razredu napravo pa njemi lejko občina da še par miljonov ;-) malo nan zdignite komunalščino ka ste že dugo nej ka de za njega in za ovoga ka je leto pa pol že na bolniškem BANDA

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2016 ob 9:55 bljak gost

      Karavana najboljših pilotov na svetu se bo 15. in 16. oktobra pomerila na finalu v Las Vegasu, kamor bo ekipa Peter Podlunšek Racing šla po nove točke. Mi lejko napišete kelko točk že ma ?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2016 ob 11:00 gost

      http://www.redbullairrace.com/en_INT/results?class=master

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2016 ob 11:05 gost

      in še Indianapolis http://www.redbullairrace.com/en_INT/results?race=indianapolis

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2016 ob 12:03 Stewen gost

      VISOKO NAD OBLAKI LETI SREBRNA PTICA ....Komentatorji Podlunškovega hobija so neusmiljeni. Roko na srce: če je res bilo samo 13 tekmovalcev, On pa je pristal na 11.mestu, potem to seveda ni "odlično" mesto. -- Pa je! Važno je, da se je Človek srečno vrnil oziroma normalno pristal na tleh. Iskreno želim, da bi ga Sreča spremljala na vseh naslednjih poletih, uvrstiteve pa niso toliko važne.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2016 ob 12:42 gost

      Peter Podlunšek je najboljši človek kar jih poznam. Rad bi videla vas, leteti s to hitrostjo, z glavo obrnjeno navzdol in tvegati življenje. Že, da se je sam odločil za to in, ker se je, bi bilo res lepo, da bi ga malo Prekmurje podprlo in stalo za njim, pa če je dober ali ni. Realni ljudje ne pričakujejo od njega prvo leto vrhunske rezultate, že to kjer je je za nas nekatere vrhunski dosežek. Imeti Slovenca, povrh vsega še Prekmurca na takem tekmovanju si lahko štejemo samo v čast. Zmeraj ko se na ekranu izpiše prebivališče Murska Sobota, sem ponosna, da sem iz Murske Sobote. Da pa rabi denar v tem športu bi pa tudi vsem moralo biti jasno, a naši avti gredo na vodo? Pa še voda ni zastonj. Zato nehajte tako negativno razmišljati, stopiti bi morali skupaj in vsak Prekmurec navijati za svojega sokrajana, ne pa, da nekoga, ki se trudi, vlaga v svoj šport, svoj čas, svojo energijo, svoje življenje, promovira državo v taki eliti blatiti na celi črti. Poslušajte komentatorja ob prenosu dirke in vam bo vse jasno kdo in kaj je PP v RBAR - u, mogoče dobite bolj jasno sliko.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2016 ob 15:31 smc gost

        Halo ja kdo ga pa sili da tvega življenje ? Primerjaš naše avtomobile in njegov avion :-( nekateri rabimo avto,da se lahko vozimo po 50km na delo ker ga v naši občini ni on pa rabi gorivo za svoj fetiš,če je že tako.Povej mi kdaj in kje je kdo že dobil toliko denarja kot on ? pa bi ti lahko naštel dosti imen ,ki so nas lepo predstavili v svetu z svojimi dosežki.Prva sezona pa kaj potem ? Tim Gajser je tudi prvo sezono v elitnem razredu vozil in postal svetovni prvak in to brez takega denarnega vložka kot ga je dobil PP.Pa da se razumemo nimam nič proti PP-ju naj se ukvarja skim želi,vendar me moti ,da ga konstantno dvigujete kot boga a na žalost ni naredil nič in niti ne bo,saj bo vedno kaki faktor ki vam bo smetal za dobri rezultat.Ta denar bi se sigurno lahko pametneje naložil kot se je.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2016 ob 12:45 asttta gost

      ta vrženi penejzi.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2016 ob 13:12 gost

      Super je kakor koli no. PP stojimo ti ob strani.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2016 ob 15:36 gost

      Lahko si štejemo v čast že sram me je to napisat čast za tako stvar ki nima nobene veze s konjskimi dirkami če so pa krave na štartu...Mene je sram da sem Slovenec ne pa ka bi še podpiro luksuz v taki sramotni birokratski Zloveniji...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.10.2016 ob 15:49 smc gost

      Halo ja kdo ga pa sili da tvega življenje ? Primerjaš naše avtomobile in njegov avion :-( nekateri rabimo avto,da se lahko vozimo po 50km na delo ker ga v naši občini ni on pa rabi gorivo za svoj fetiš,če je že tako.Povej mi kdaj in kje je kdo že dobil toliko denarja kot on ? pa bi ti lahko naštel dosti imen ,ki so nas lepo predstavili v svetu z svojimi dosežki.Prva sezona pa kaj potem ? Tim Gajser je tudi prvo sezono v elitnem razredu vozil in postal svetovni prvak in to brez takega denarnega vložka kot ga je dobil PP.Pa da se razumemo nimam nič proti PP-ju naj se ukvarja skim želi,vendar me moti ,da ga konstantno dvigujete kot boga a na žalost ni naredil nič in niti ne bo,saj bo vedno kaki faktor ki vam bo smetal za dobri rezultat.Ta denar bi se sigurno lahko pametneje naložil kot se je.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.10.2016 ob 16:39 Olosh gost

      Nevoščljivci, tipično za blesavoga in idiotskoga Prekmurca :) Me ne čudi, ka takšni umsko zaostali komentari kaplejo :D

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.10.2016 ob 17:11 hsolo gost

      olosh domov si ga pelaj

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.10.2016 ob 17:47 gost

      Joj sem mislila,da smo Prekmurci bolj služni in držimo skupaj, ne pa to kar tu pisete. skoda, ker smo res nekaj posebnega.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.10.2016 ob 7:15 gost

      nas tudi lahko imajo za zaostale, če se pa niti med sabo ne maramo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.10.2016 ob 23:11 domoljub gost

      Lepo je en znani podjetnik povedal,da si v Sloveniji lahko lopov in ti vse oprostijo. Ne moreš pa biti USPEŠEN! Če si USPEŠEN te ljudje ne marajo. Razen redkih posameznikov. Zato smo v Sloveniji tam, kjer smo. V Kakšni drugi deželi bi ljudje bili srečni in veseli, da imajo takega človeka med seboj, kot je Peter. Že to, da se sploh uvrsti v tako tekmovanje je velik uspeh. Trnova je pot, da sploh prideš tja in veliko je Peter vložil, da je dosegel to kar je dosegel. Peter, ČESTITKE in vso srečo naprej!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.