https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

BK Mladost iz Lendave uspešni v Ljubljani

5.10.2016  

Tekmovalci BK Mladost iz Lendave so se pretekli konec tedna udeležili prvega turnirja do 13 in 19 let v Ljubljani.


Klub so v starostni kategoriji do 13 let zastopali Anel Hac Györköš, Dorian Hranilovič, Žiga Doler, Nika Bedič, David Gabor in Luka Gavrilovič. V kategoriji do 19 let je bila edina klubska predstavnica Maša Doler.

Najuspešnejši igralec turnirja do 13 let je bil zagotovo Anel Hac Györköš, ki si je priigral kar dve zlati medalji. V kategoriji posameznikov je najprej premagal vse ovire v skupinskem delu, nato pa tako nadaljeval tudi v glavnem delu turnirja. V finalu je bil boljši od Maja Babnika (BK Ljubljana), kar mu je prineslo prvo zlato medaljo. V kategoriji dvojic je Anel združil moči s klubskim kolegom Dorianom Hranilovičem. V finalu sta v napetih treh nizih premagala prva nosilca turnirja (Podgoršek/Lenarčič) in si po dolgem dvoboju prislužila zlato medaljo.

Dorian je bil uspešen tudi med posamezniki, kjer je dosegel končno 5. mesto. Uspešna sta bila tudi Luka in David, ki sta v kategoriji dvojic dosegla četrto mesto.

Med dekleti je se je Niki Bedič uspelo prebiti iz skupinskega dela v glavni del turnirja, kjer je svoj nastop končala v četrfinalu. Od nje je bila boljša kasnejša zmagovalka turnirja, Špela Alič. Prav tako je tudi Maša Doler tekmovanje med posameznicami zaključila na 5. mestu, in tudi ona je v četrtfinalu izgubila proti kasnejši zmagovalki turnirja, Petri Polanc.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.