https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Strelci iz Tišine prvaki najvišje državne strelske lige

21.3.2011  

Strelsko društvo Koloman Flisar Tišina je postalo prvak 1.A slovenske državne strelske lige v streljanju z zračno puško za sezono 2010/2011. Zmagovalno ekipo so sestavljali Dušan Ziško, Saša Marija Ratnik in Špela Mihalič, vsi že z bogatimi izkušnjami iz slovenske državne reprezentance.

Najvišja državna liga je bila sestavljena iz petih turnirjev, izmed katerih so Tišinčani dvakrat zmagali, dvakrat dosegli drugo mesto in enkrat tretjo. Slabše od tretjega mesta se niso uvrstili. V ligi tekmuje 12 najboljših strelskih ekip iz vse Slovenije. Uspešno so nastopili tudi kot posamezniki, Ziško je bil kar na treh turnirjih od petih v finalu (med osmimi najboljšimi strelci turnirja), Ratnik na dveh in Mihalič na enem od turnirjev. Posamezno so v skupnem seštevku Ziško na 4. mestu, Ratnik na 7. in Mihalič na 11. od skupno 36 tekmovalcev. To lovoriko je Strelsko društvo Koloman Flisar iz Tišine doseglo spet po 7-ih letih, ko sta takrat barve Tišinčanov branila poleg Ziškota še Branko Bukovec in Drago Pertoci.

V najvišji slovenski ligi z zračno puško so tekmovali tudi strelci iz Turnišča s prepoznavnim Robertom Markojom, ki so bili končno osmi in strelci iz Dobrovnika, ki so bili končno deseti. V ligi sta nastopala tudi Rajmond Debevec in Željko Moičevič, dva stalna člana slovenske reprezentance in poleg Markoje in Ziškota udeleženca največjih mednarodnih strelskih tekmovanj.

Uspešni tudi v nižjih kategorijah

Strelsko društvo Koloman Flisar Tišina, ki mu predseduje Alojz Flegar, je nasploh uspešno tudi v drugih ligah v streljanjih z zračno puško. Za letošnjo sezono so dobili celo pokal za najboljšo strelsko društvo v Sloveniji, ki je nastopalo na najvišjih slovenskih tekmovanjih v tej disciplini. Tišinčani imajo svojo ekipo tudi v drugi državni strelski ligi, kjer so bili v sestavi Valter Pajič, Samo Zelko in Leon Zelko v skupnem seštevku drugi, za končno prvo mesto pa se borijo tudi v tretji državni ligi. Uspeh letošnje sezone so že kronale tudi pionirke Strelskega društva Koloman Flisar Tišina, ki so pod vodstvom učitelja in trenerja Iztoka Kapuna zmagale v skupnem seštevku državne pionirske lige. Slovensko zmagovalno pionirsko ekipo so sestavljale Lea Mihelič, Nastja Ozvatič, Melisa Žalil in Katja Cipot.

Leon Zelko

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.