https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Šalamencih slavila kulturna in turistična društva

Šalamenci, 16.10.2016 ob 8:00  

Sobota 15. oktober je bila zaključni dan obeležitve 19. praznika Občine Puconci. Zaključek je predstavljala osrednja prireditev ZKTD in praznovanje 20. obletnice TD Šalamenci »Čüje se pesem preko meja«.

Zbrane je na začetku prireditve pozdravil najpomembnejši človek v njihovi občini, kot so dejali, in sicer župan Občine Puconci Ludvik Novak. Zbrane je pozdravil tudi predsednik TD Šalamenci Danilo Janasik, ki je hkrati podelil priznanja in zahvale številnim posameznikom in društvom, ki so pripomogli k temu, da je tega dne TD Šalamenci lahko obeležilo visok jubilej 20 let delovanja. Dodal je, da si tako dobrega dela in sodelovanja želi tudi v prihodnje. V imenu Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci je obiskovalce prireditve nagovoril predsednik Zveze Jožef Rituper, ki je hkrati opomnil, da se bodo kmalu vodstvom društev iztekli mandati in da so pred vrati nove volitve. Pozval je k temu, da se izvoli posameznike, ki stremijo k razvoju in ki bodo znali izkoristiti tudi evropska sredstva, ki so na razpolago.

Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci je v letu 2016 razpisala in ocenjevala urejenost javnih površin Občine Puconci v okviru projekta Turistične zveze Slovenije »Moja dežela-lepa in gostoljubna« s ciljem izboljšati kakovost življenja občank in občanov Občine Puconci in poskrbeti za večjo turistično privlačnost njihovih krajev. Tričlanska ocenjevalna komisija si je v poletnih mesecih ogledala vseh 23 krajev po Občini Puconci. Na predlog komisije je predsedstvo ZKTD Občine Puconci sprejelo sklep, da se za leto 2016 podelijo: zlato priznanje kraju Otovci, srebrno priznanje kraju Lemerje in bronasto priznanje kraju Puževci. Prav tako je bil potrjen predlog komisije, da se pohvala v letu 2016 podeli kraju Bodonci in romskemu zaselku Breg v Zenkovcih. V okviru programa prireditve so bila omenjena priznanja ter pohvali za najbolj urejene površine v Občini Puconci podeljena.

Prav tako so podelili priznanja ZKTD in priznanje Zveze za 20-letno delovanje. Dobitniki priznanj ZKTD so bili: Jožef Časar Puconci, Bela Flegar Beznovci, Renata Gider Dolina, Majda Horvat Moščanci, Amalija Pučko Puconci in Franc Zelko Pečarovci. Priznanje Zveze za 20-letno delovanje pa so prejeli: Pevsko društvo Puconci, Turistično društvo Vrtnica Beznovci, Kulturno turistično društvo Moščanci in Turistično društvo Šalamenci. V sklopu kulturnega programa so se predstavili glasbena skupina Mladi glasovi, Mladi upi, Zgrebaši iz Pečarovec, Sašo in Sanja Gjergjek in ljudske pevke Vrtnice. Iz pobratenega mesta Prelog pa se je s tamburicami, plesom in pesmijo predstavila KU Seljačka sloga Prelog. Po končanem programu je sledila zabava s skupino Atlanta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.