https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: KPŠ s KUL-turo popestril dan mladim

Murska Sobota, 16.10.2016  

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov je v soboto v Kavarni dvorec Rakičan potekala že 3. KUL-tura.

 

Pestro dogajanje

Dogodek se je začel z razstavo, ki je mlade popeljala v kulturno dogajanje. Čez dan in do poznih večer so potekala še predavanja različnih svetovnih kultur, vse skupaj pa se je zaključilo s koncertom. Sobotni dan, ki se je raztegnil v pozne večerne ure, je tako skupno pritegnil okoli 50 udeležencev. Uživali so ob razstavi grafičnih del, nastopu mlade saksofonistke, poslikavah s kano, kavi in slaščicah, potopisnem predavanju in etno jazz koncertu.

»Zdi se mi zelo zanimivo, da ste kot študentski klub kontaktirali nas, džeZZvo, saj je to dokaj resna glasba. Kljub našemu presenečenju, pa je bil odziv, kot ste videli, več kot super,« pa je od dogajanju povedal Iztok Rodež.

 

Kava – »družbeni most med Eksperimentom in ljudmi«

»Moja želja je, da predstavim kavno potovanje po celinah in da kava ni več samoumevna beseda, temveč postane družbeni most med Eksperimentom in ljudmi. Najbolj všeč mi je bil zaključni del predavanja, ko so udeleženci dejansko stopili do pulta s kavo in ob pokušanju različnih vrst kav začeli postavljati vprašanja. Bistvo dogajanja za mene je namreč ravno v tej neposredni komunikaciji, saj le na ta način lahko razložim čimveč o tako široki temi kot je kava«, pravi Matej Martel Režek.

Saša Kovačič pa je povedala, da se je »naučila kako dejansko pripraviti pravo turško kavo. Spila sem že veliko kave v življenju, ampak ta je zagotovo bila najbolj mehka v ustih!«

Foto: pomurec.com, KPŠ

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.