https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 51. Spominski tek ohranja tekaško tradicijo Murske Sobote

18.10.2016  

Tudi letos so se osnovnošolci, dijaki, člani in članice tekmovali na Spominskem teku, kjer ni manjkalo zanimivih tekaških dvobojev.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je tudi letos organiziral tradicionali Spominski tek, ki se je tudi letos odvijal v Trubarjevem drevoredu v murskosoboškem parku. Osnovnošolci so tekmovali v treh različnih kategorijah, medtem ko so dijaki ter člani tekmovali v eni kategoriji.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1.-3. razreda je bila najboljša OŠ Puconci v sestavi Lara Gomboc, Lara Pavšič in Nea Maučec, ki so slavile pred OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ III Murska Sobota. Med dečki so bili najboljši druga ekipa OŠ III v sestavi Samo Bauer, Maj Balažic in Žiga Kosi, ki so bili hitrejši od prve ekipe OŠ I Murska Sobota in prve ekipe OŠ III Murska Sobota.V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4.-6. razreda so bile najhitrejše OŠ II Murska Sobota v sestavi Zoja Horvat, Eva Tibaut in Lara Horvat, ki so bile hitrejše od OŠ France Prešeren Črenšovci in OŠ I Murska Sobota. V isti kategoriji so pri dečkih slavili OŠ Beltinci v sestavi Nejc Horvat, Alen Maučec in Niko Kasalo, ki so bili hitrejši od OŠ III Murska Sobota in OŠ Bakovci.V zadnji osnovnošolski kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7-9. razreda, so v dekliški konkurenci bile najhitrejše OŠ III Murska Sobota v sestavi Mia Žekš, Blaža Čeh in Ana Lukač. Za njimi se je uvrstila OŠ Beltinci in OŠ Turnišče. Med dečkami so slavili OŠ Beltici v sestavi Maj Janža, Žan Kocet in Aleš Gravec. Drugo in tretje mesto so osvojili OŠ Odranci in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

V kategoriji dijakinj so prvo mesto osvojile prva ekipa Gimnazija Murska Sobota v sestavi Natalija Pavlinjek, Zala Janža in Ana Horvat. Drugo mesto so osvojile druga ekipa Gimnazija Murska Sobota, medtem ko je tretje mesto osvojile dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. V moški konkurenci so prvo mesto osvojili prva ekipa Gimnazija Murska Sobota v sestavi Luka Žerjav, Alen Forjanič in Niko Car pred drugo ekipo Gimnazije Murska Sobota in Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota.

Ob koncu so nastopili še člani in članice, ki so tekmovali na pet in štiri kilometre dolgo progo, ki so jo pretekli v soboškem parku. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Andreja Gorčan, ki je bila hitrejša od Simone Vickovič in Smilje Rosie. Med člani je prvo mesto osvojil Aleš Zver, ki je slavil pred Dejanom Preindelom ter Aljažem Novakom. 

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2016 ob 13:54 gost

      Ne mogu, da vjerujem, dal vidim ja Gutalja?! Bježi on maraton!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2016 ob 11:20 nekši gost

      Bi se ohranjo en velki drek, če ne bi v članski konkurenci prišla ekipa Borisove bežeče dece, keri so namesto treninga prišli na tej tek. Žalost od žalosti, ker ne pride več tekačev, ka ne gučin o gledalcih, kerih je bilo za prešteti na prste ene roke. Malo se zamislite organizatorji in nekaj spremenite.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.