https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi Pomurci pometli s konkurenco na 29. festivalu narodno zabavne glasbe

24.10.2016  

Minuli petek se je na odru že 29. festivala narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku predstavilo 9 ansamblov iz vse Slovenije. Absolutni zmagovalci festivala so bili Ansambel Mladi Pomurci, ki so prejeli kar štiri nagrade.

Organizatorji so na festival uvrstili: Ansambel Hopla, Ansambel Stanka Fajsa, Ansambel Tomaža Rota, Ansambel Mladi Pomurci, Ansambel Srčni Muzikantje, Ansambel Vražji Muzikantje, Ansambel Pvaninski Abuhi, Ansambel Navihani Muzikantje in Ansambel Udar. Nastopajoči ansambli so se potegovali za nagrade strokovne komisije ter občinstva, nagrajeno je bilo tudi najboljše besedilo. Posebnost cerkvenjaškega festivala pa ostaja nagrada za najboljšo priredbo in izvedbo ljudske pesmi, navaja prlekija on net. Ansambli se na festivalu predstavijo z novejšo lastno skladbo ter priredbo ljudske pesmi. Na tak način festival v Cerkvenjaku prispeva k ohranjanju naše skupne dediščine na področju ljudskih pesmi.

Foto:FB Mladi Pomurci

Fantje in dekle iz ansambla Mladi Pomurci, so na festivalu osvojili kar 4 nagrade in s tem postali absolutni zmagovalci festivala. Dobili so 1. nagrado strokovne komisije, 1. nagrado občinstva in nagrado za najboljšo ljudsko priredbo. Njihova skladbica Ti me izpolnjuješ, ki ji lahko prisluhnete spodaj pa je dobila še nagrado za najboljše besedilo, katere avtor je Igor Pirkovič.

Ansambel Mladi Pomurci sestavljajo David Duh - vokal, kitara, bobni; Iztok Dolamič - vokal, harmonika, klaviature; Tamara Duh - vokal, bas kitara in Mitja Kolarič - vokal, električna kitara. V revialnem delu je nastopil Ansambel Upanje, dobitnik Zlatega klopotca 2015. Festival je posnela tudi ekipa Televizije Veseljak.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2016 ob 12:02 gost

      Cerkvenjak, pa muzika!!! Majko moja mila, prosim pomori nekaterim, ki so zabredli v težave.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2016 ob 13:26 Pancho Villa gost

      Jaz si ne upam žaliti ljudi, ki že 29-ič organizirajo festival narodno zabavne glasbe, vse čestitke. Sodelovalo je devet ansamblov in Mladi Pomurci so pobrali vse nagrade. Kot sem pred tedni zapisal so Mladi Pomurci res eni najboljših ansamblov v Pomurju. Seveda to pa še ne bo vse kar bodo še dosegli, če bodo vztrajali skupaj. Čestitke in veliko uspeha še naprej.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2016 ob 14:22 Tyros gost

      Pa dobro, Cerkvenjak ni glih neki prestižni festival, tu nastopajo manj afirmirani ansambli, največ pa taki, ki so na začetku svoje glasbene poti. Ampak nekje je treba začeti, pa magari v Cerkvenjaku, po malem se daleč pride.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2016 ob 20:55 gost

      Strašna konkureca!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. melita
      30.11.2016 ob 20:02 melita

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. melita
      30.11.2016 ob 20:05 melita

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.