https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Plesalci plesnega kluba Zeko v Gradcu postali svetovni prvaki

26.10.2016  

Od 19. do 23. oktobra je v Avstrijskem Gradcu potekalo IDO Svetovno prvenstvo v Hip hopu, Breakdancu in Electricboogiu. Nastopilo je 3600 plesalcev iz 40 držav in 3 kontinentov. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 14 plesalcev, ki pa so domov prinesli kar 3 medalje.

Svetovni prvaki so postali mladinska breakdance skupina »The chosen ones jr« (Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Enej Koprivec, David Öri, David Copot in Filip Kovačič), Filip Kovačič je osvojil 2. mesto v kategoriji breakdance solo mladinci, 2. mesto je osvojila tudi članska breakdance skupina »The chosen ones« (David Cimerman, Aleš Ivanuša, Tim Babnik, Nik Pregara Šuler, Mark Redelonghi in Dejan Zečević).

Pa tudi ostali plesalci so lahko bili zadovoljni z uvrstitvami:

5. mesto David Copot breakdance solo mladinci

9. mesto David Cimerman breakdance solo člani

9. mesto Aleš Ivanuša breakdance solo člani

9. mesto Tim Babnik breakdance solo člani

46. mesto Jaka Slekovec hip hop solo mladinci

Dejan Zečević je ob odličnih rezultatih plesalcev povedal: »Še eno odlično prvenstvo je za nami, z malo sreče bi lahko odšli domov s tremi zlatimi medaljami. Prvo moram čestitat našim mladincem, ki so po 4 letih od kar so skupaj končno uspeli osvojit, kar so si težko želeli in zaslužili saj jim sreča ni bila dolgo časa naklonjena, vedno je nekaj zmanjkalo, klub temu, da so odplesali, vztrajnost se je izplačala. Filip je bil favorit številka ena, tik pred polfinalnim dvobojem smo izvedeli, da ne bo 2 uri pavze med finalnim dvobojem in polfinalom  ampak gremo direktno naprej, ker so hoteli, pridobit nekaj časa, kajti tekma je bila zelo dolga. Filip je polfinale zmagal z dvema zelo dobrima izhodoma z veliko težkimi triki potem pa je imel samo 3 minute pavze do finala.  Prvi izhod je bil fantastičen v drugem pa je bil že zelo izmučen in je naredil napako pri eni povezavi in ta izhod se je čisto ponesrečil in tako izgubil finale. Ostali dečki niso delali toliko težkih elementov zato tudi fizično niso bili tako izčrpani. Članska skupina se je z odlično show točko prebila v finale, kjer so nas čakali Poljaki, nam začetek dvoboja nekako ni uspel ker smo tik pred zdajci spremenili plan, kar se je na koncu izkazalo za napako, malo smo izgubili ritem, vendar pa smo jih v drugem delu nadplesali, očitno pa to ni bilo dovolj za zmago. Jaka  si je zelo želel prit v finale saj je na evropskem prvenstvu bil odličen. Glasba mu nekako ni bila pisana na kožo, ker plesalci ne vejo na kako glasbo bodo plesali ampak v tej kategoriji improvizirajo »freestylajo«  zato njegov stil ni prišel tako do izraza. Na koncu sem ponosen na vse plesalce, saj sem kot vodja Slovenske reprezentance zelo užival ob dobrih rezultatih Slovencev še posebej je čustveno, ko poslušaš himno in veš, da jo igrajo za tvoje plesalce.«

Foto: Plesni klub Zeko

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2016 ob 8:56 gost

      Čestitke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.