https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Občina Ljutomer odslej z roko v roki z avstrijskim Rustom

18.11.2016 ob 8:00  

Avstrijsko mesto Rust in ljutomerska občina bosta v prihodnje sodelovala. Z županom Rusta mag. Geroldom Staglom je županja občine Ljutomer mag. Olga Karba podpisala pismo o nameri, ki je prvi korak pri iskanju možnosti za sodelovanje.

V prihodnje bo tako prišlo med Rustom in Ljutomerom do izmenjave izkušenj na urbanističnem področju, predvsem za potrebe turizma, trženja in vinogradništva. Ta dogodek je sovpadal s slovesnostjo »Slovenija in Gradiščanska – na novo odkrita soseščina«, ki so jo v Rustu pripravili ob 25-letnici osamosvojitve Slovenije in 95-letnici obstoja zvezdne dežele Burgerland (Gradiščanska). Pismo o nameri je bilo podpisano v družbi eminentnih gostov, med katerimi sta bila med drugim minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter deželni glavar zvezne dežele Gradiščanske Hans Niessl.

Na prireditvi, ki so jo z glasbenimi vložki popestrili Modrijani, so svoja vina predstavljali vinogradniki z ljutomerskega območja, povabljenim gostom pa je bila ponujena tudi prleška tünka. Županja je ob tem prepričana, da bodo uspešno sodelovali z Rustom, izmenjava dobrih praks pa bo naredila korak naprej k razvoju turizma in vinogradništva na obeh straneh meja.

Foto: FB Olga Karba

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2016 ob 13:42 pijanci gost

      Res pravo in hudo sodelovanje. Jedača in pijača. Huda druščina je bila zbrana. To je še edino, kar premore velecenjena lejdi lotmerk. Vsak podpis nekega brezvrednega papirja je lahko povod, da se na račun proračuna občine žre in napija. Olga za pa resen folga. Kdo te samo še pijonci podpirajo te je kunec.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2016 ob 15:35 gost

      Hanzeki ljutomerski , nemrete preboleti tega , da je županja preprepametna za vas totengrobare , ki samo jezik stegovlete ! Majuhi pretegnjeni, če nje nebi imeli , kdo bi vas voda? Nobeden ,saj ste sami telebani !

      3 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2016 ob 18:25 Prlek gost

      Sodelovanje zelo lepa beseda vendar se moramo zavedati nekaj drugo, da so Avstrijci za 50 let pred nami tako, da se lahko gremo v Avstrijo učit kako se tej stvari streže. Ko sem pred časom bil v tem koncu sem ugotovil, da ti ljudje znajo iz močvirja narediti zgodbo in ta zgodba se poveže z turizmom ter ljudje z evrope in ostalega sveta gredo k njim poskušat vino in kulinariko ter tako na njihovi vinski akademiji, ki je komercialnega značaja naredijo plačliv tečaj in zapustijo te kraje z lepimi spomini. Ko pa pridejo v Ljutomer pa jih pričaka nestrokoven TIC, ki je v času, ko je največ turistov zaprt in ko hočejo domačo kulinariko in dobro vino jih moramo poslati izven občine Ljutomer, ker smo se jih v naših krajih ustrašili in jim neznamo in nezmoremo zaračunati tistega dobrega kar znajo naši ljudje pridelati. Tako da draga gospoda iz Ljutomerja Upam, da ste tam odprli oči in si skozi dan ali dva, ki ste ga preživeli v teh krajih ogledali in tudi se kaj naučili kako se stvari streže.. Če pa so bili mogoče na kakšnem predavanju pa upam, da so znali vedeli in razumeli nemški jezik, da so odnesli kakšne pozitivne izkušnje ne pa samo to, da so se najedli in napili ter bodo delali enako kot do sedaj. Kot kakšni piceki brez glave, tavali iz ene skrajnosti v drugo brez vsake strategije, vizije in cilja.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2016 ob 9:43 Miha gost

        Točno tak, LTO pa je zavirtila krava, turiste natirala. Glovno da ima dolgonosec korist za svoj žep. V TICi pa nesposobneži, ki niti dober dan ne vejo povedati

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.11.2016 ob 18:31 Gost gost

      Bog nas varuj politikov in pridigarjev o morali, etiki, strokovnosti, da služijo ljudstvu … Še vedno pa velja božja resnica:" Po njih delih jih boste spoznali" in gospa in njeni podrepniki so že prepoznani.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.11.2016 ob 19:04 GOST gost

      Meseca julija je bila objavljena v medijih naslednja vest, a je v ljutomerski politiki danes kaj drugače? KPK kritična do dejanja ljutomerskega občinskega svetnika Med javnimi uslužbenci in funkcionarji, ki so se znašli v nasprotju interesov, je tudi občinski svetnik iz Ljutomera. Občinski svetnik Jože Panič je za člana občinske volilne komisije Ljutomer imenoval svojega očeta.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.11.2016 ob 21:22 Občanka gost

      Niso si le profesorji polnili žepov: v občinah 250.000 evrov dodatkov za pripravljenost na leto. Po podatkih ministrstva za javno upravo so od leta 2010 v slovenskih občinah zaposlenim izplačali več kot četrt milijona evrov dodatkov za stalno pripravljenost na leto. Ker inšpektorat ne more opraviti nadzorov v vseh organih javnega sektorja, na ministrstvu pričakujejo, da to opravijo nadzorni organi posameznih institucij sami. IN kako je z dodatki v ljutomerski občinski upravi.???

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2016 ob 9:51 Franc gost

        Ja samo pogledni, kolko jih je zraven zaposlila carovnica, tocno tolko kot jih je bilo na ŠIMU in LTO.ju. Zdaj pa misli, da bo brez vizije in strategije furala turizem, Nikoli, sram jo je lahko kaj ne naredla.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.11.2016 ob 23:48 volga gost

      To nemreš vervati kaj se grejo. Takšna sodelovanja rasejo kak gobe po deži. Dajte že enkrat nekaj pametnega napravite. Kaj če bi za začetek občina naložila ka uspešen podjetnik uredi UV obsevanje rastlin tako, da ne bo razsvetljeval okolice ker se svetloba vidi več kot 20 km daleč.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.11.2016 ob 12:03 zelenjadar gost

      Pa saj vendar v občini ni interesa, ker je obojestranska korist. Poglejte v Ljutomerski občini nebi rabili javne rasvetlave saj jo lahko koristimo kar iz rastlinjakov se cela občina blešči to je pa pozitivno. Potem pa se naj vidi razkoš še novoletne dekoracije nebo potrebno ker nima smisla saj je tako presvetlo za ta kič v Ljutomeru. Bomo pa verjetno doživeli pravi božični spektakl ker se barve v rastlinjakih spreminjajo in bo to vrhunska predstava.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.11.2016 ob 8:32 gost

      Vidite kako razmišljajo PAMETNI Ljutomerćani !? Telebajski !!!!

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2016 ob 9:39 Vanek gost

      Vaši županji se samo metla fali, pa de odletela :)

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2016 ob 15:54 občon gost

      Puste našo drago županijo magistro olgo karba pr mirem. Je naš janes reka ka bomo zavolo dobrega sodelovoja s afstrijci jihovo firmo v lotmerk dobili. Gamad frdamana delat se sprofte ne pa samo šinflete

      0 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.11.2016 ob 17:45 Marija gost

      Občon smotani, če ne vidiš , da se ji je malo premaknilo v možgančkih, kaj dela? Samo da se slika in kaže po FB, strategije , plana in vizije? kam pa ji je to odplavalo? v maloro :)

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.11.2016 ob 18:32 faulirani študent - hobotničar gost

      Jaz sem pisun. Jaz bom prvi leta vün.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.11.2016 ob 20:58 gost

      Ljutomerska občina.....poleg pa Jeruzalem Ormož, Blaž Puklavec Ormož, Hlebec Ormož......in te OLGA nan folga okoli govori ka je LTO razturala ker so sodelovali z ormoškimi vinogradniki....kaj pa te zdaj dela ona???

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.11.2016 ob 10:33 Sreč gost

      Dogovarja se o partnerstvu z Ormožem... sramota

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.11.2016 ob 11:07 Marko gost

      In turizem stoji, vse zaprto na Jeruzalemu, strategije, vizije pa niksne, v glavnem , da se slika in kaže okoli.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.11.2016 ob 19:54 resnica gre od ust do ust gost

      Bravo Pomurec, teta z metlo pometa tudi po vašem portalu. Bodite jacki in povprašajte ljutomerčane kaj si mislijo o lokalni oblasti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.11.2016 ob 20:01 občon gost

      naša droga županija magistra olga kirba bo še lta pa let naša županija potlen pa bomo zvolili jošeka paniča za župana gospot jošek panič je edini poleg naše drage županije gi še kaj vala v totem ferdamanem lotmerke lepo smo se fčera pri rudeki menili tak je pa nikak drgsče

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      22.11.2016 ob 20:19 metla gost

      Pomurec, Pomurec, teta z metlo tudi pri vas pometa? Zakaj ni možno komentiranje pod prispevkom: http://www.pomurec.com/vsebina/37832/V_Ljutomeru_po_novem_po_knjige_kar_v_krusno_pec#2

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.