https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ Murska Sobota

Murska Sobota, 20.11.2016 ob 8:00  

V Grajski dvorani soboškega gradu v Murski Soboti je v petek, 18. novembra potekala prireditev Srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ M. Sobota. Zbrane so nagovorili predsednik OOZ MS Vlado Mandič, podpredsednik UO OZS Ivan Meh in župan MO M. Sobota dr., Aleksander Jevšek. Za glasbo so poskrbeli učenci Glasbene šole M. Sobota.


Slavnostno so podelili jubilejna priznanja članom OOZ M. Sobota za 10, 20, 25, 30, 35 in 40 let dela v obrti. Letos so jubilejna priznanja podelili 73 članom zbornice, ki beležijo enega od omenjenih jubilejev. 25 jubilantov je tako prejelo priznanje za 10 let dela v obrti. 15 jubilantov za 20 let dela in 29 jubilantov za 25 let dela v obrti.

Jubilejna priznanja in plaketo za 30 let dela v obrti so prejeli frizerka Verica Banfi, ki ima Frizerski salon Verica v Murski Soboti, avtomehanik Emil Počič iz Fokovec in avtoprevoznik Marjan Lang (Prevozi Lang d.o.o.) iz Puževec.

Letošnji jubilant za 35 let dela v obrti je gostilničar Štefan Šbüll iz Sotine.

Prejemnika jubilejnega priznanja, ki beležita po 40 let dela v obrti, sta sodar Anton Küzma iz Gančan in serviser Karel Šoš (S.O.S Company d.o.o., M. Sobota).

Podeljena so bila posebna 4 priznanja OZS za ohranjanje več kot 50 let družinske tradicije.
Jubilanti z več kot 50 let družinske tradicije in bronasti ključ Obrtno podjetniške zbornice Slovenije so prejeli Oliver Korošec, Kamnoseštvo, M. Sobota., ki nadaljuje družinsko tradicijo, ki jo je pred njim od leta 1964 opravljal oče. Anton Küzma, Sodarstvo, Gančani, ki nadaljuje tradicijo obrti, ki sega v leto 1921. Tanja Pintarič, Gostilna in mini restavracija Rajh, M. Sobota, ki nadaljuje družinsko tradicijo, ki sega vse v telo 1889. Priznanje je prevzel oče Ignac Rajh in Oto Gaberšek, Gostilna Gaberšek, Kuzma, ki nadaljuje tradicijo obrti in podjetništva, družinska tradicija je dolga 62 let.    

Ob zaključku prireditve je sledil nastop gledališko – humoristične skupine Nemaki in njihove komedije Pri doktori.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.