https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na bistriški šoli proslavili kar dva jubileja

21.11.2016 ob 12:30  

Na OŠ Prežihov Voranc Bistrica je v soboto potekala slovesnost, s katero so obeležili kar dva pomembna dogodka. Tamkajšnja osnovna šola je proslavila 50-obletnico obstoja, obenem pa so se na prireditvi poklonili 160-letnici šolstva na Bistrici.


Med občinstvom je tokrat sedela mešanica starejših in mlajših generacij, ki so doslej obiskovale bistriško šolo. Uvodoma so se v filmu sprehodili skozi zgodovino šolstva na Bistrici vse do današnjih dni, ko se ponašajo z eno najbolj sodobnih šol, ki je na najrazličnješe načine vpeta tako v lokalno kot tudi mednarodno dogajanje.

Zbrane so nagovorili ravnateljica šole mag. Terezija Zamuda, župan Občine Črenšovci Anton Törnar, vodja sektorja za osnovne šole Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Boris Zupančič, predstojnica Zavoda RS za šolstvo, območna enota Murska Sobota Irena Kumer in poslanec v državenem zboru Jožef Horvat, ki so se v nagovorih med drugim dotaknili dosedanjih uspehov šole, pomenu šole za skupnost ter ustanovi izrekli spodbudno popotnico za prihodnost.

V zgodovino in sodobni čas so zbrano publiko s kulturnim programom popeljale različne generacije, ki so svoje znanje nabirale v bistriških šolskih klopeh.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.