https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Časarja bremenijo tudi pridobitve premoženjske koriste pri logističnem centru v Beltincih

26.11.2016 ob 11:00  

Na koprskem okrožnem sodišču se je začel še en kazenski postopek proti nekdanjemu prvemu možu Luke Koper Robertu Časarju. Tožilstvo mu tokrat očita preplačilo projekta logističnega centra v Beltincih, s čimer naj bi pridobil najmanj za dober milijon evrov premoženjske koristi. Časar krivde ni priznal.

Tožilstvo je v zvezi z omenjenim projektom vložilo obtožnico proti več osebam, glavni očitek nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju pa je, da je zlorabil položaj, je na včerajšnjem predobravnavnem naroku navedla tožilka Barbara Milič Rožman. Časar naj bi se namreč ob sklenitvi pogodb s podjetjem Graj Inženiring dogovoril, da bodo storitve zaračunali previsoko in da ob tem v Luki Koper ne bodo preverjali izdanih računov. S tem naj bi Časar prišel do najmanj dobrega milijona evrov premoženjske koristi, navaja STA. Med obtoženimi je tudi nekdanji izvršni direktor v Luki Koper Milan Pučko, ki naj bi prekoračil pooblastila ter podpisal pogodbo za svetovanje in nadzor nad izgradnjo logističnega centra v imenu Luke, čeprav za to ni imel pooblastila. Skupno je obtoženih deset ljudi.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Časar je včeraj povedal, da se ne počuti krivega. Njegov zagovornik Daniel Planinšec pa je med drugim predlagal angažiranje izvedenca za logistiko, ki naj bi več povedal o ekonomsko smiselnosti tovrstnega logističnega terminala, ter zaslišanje kriminalista Nermina Dediča. Ta naj bi namreč prekoračil svoja pooblastila in prestrašil priče.

Milič Rožmanova je zaslišanju kriminalista nasprotovala. Kot je ugotavljala, so bile priče že zaslišane v preiskavi, kjer pa Dediča ni bilo. Glavna obravnava se bo začela 10. marca, sodnik Matej Štros pa je že razpisal več narokov vse do srede junija. Časar, ki prestaja zaporno kazen, je včeraj sicer še enkrat stopil pred koprsko sodišče, saj ga je čakala razglasitev sodbe v ponovljenem sojenju v zadevi Orleška gmajna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2016 ob 13:18 poštenjak gost

      te lopove, posebej pa tiste, ki niso sposobni normalno presodit, že enkrat dajmo za zapahe, lastnino, tudi če je prepisana na parnerje pa prodat, denar pa razdeliti bankam pa zdravnikom, ki imajo za 170.000eurv avte, ter parkirajo na parkirišču za invalide.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2016 ob 15:24 VILI gost

      Novinarči:pojdite in poslikajte njegovo klet v Lendavskih goricah??Kakom je ta zrasla in kdo jo je financiral???PA ZAKAJ SO JE MORALA POSTAVIT??NAFTA JE VELIKO DELAL V LUKI KOPER ,PA VESTE KDO JE BIL TAKRAT DIREKTOR NAFTE???NE???ČUDNO!!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2016 ob 17:41 Marmur gost

      Logistični center, ki ga omenjate, je daleč od Beltinec. Nahaja se namreč blizu avtoceste z leve strani v smeri Lipovci - Rakičan. Zakaj takšna površnost?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.