https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Od danes na voljo nove vinjete

01.12.2016 ob 13:00  

Vinjete za leto 2017 so opečnato oranžne barve.


Kupite jih lahko na več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mestih, in sicer bencinskih servisih, marketih, trafikah, poštnih uradih in drugih pooblaščenih mestih. Na voljo je devet različnih vrst vinjet, ki se prodajajo po enakih cenah kot prejšnje leto.

Letna vinjeta za osebna vozila (cestninski razred 2A) stane 110 evrov, mesečna 30 evrov in tedenska 15 evrov. Uporabniki motorjev (cestninski razred 1) morajo za letno vinjeto odšteti 55 evrov, za polletno 30 evrov in za tedensko 7,50 evra. Tedenska vinjeta za kombije (cestninski razred 2B) stane 30 evrov, mesečna 60 evrov, cena letne vinjete pa je 220 evrov.

Letošnje vinjete sicer ostajajo v veljavi do vključno 31. januarja 2017.

Foto: www.dars.si

Na Darsu opozarjajo, da mora biti vinjeta na vozilu pravilno nameščena. Po odstranitvi zaščitne folije jo morajo vozniki nepoškodovano namestiti na notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj. Nalepke ne smejo biti nameščene na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno, ali na stransko okno vozila.

Dsrs voznikom svetuje, da pred namestitvijo vinjete natančno preberejo navodila za lepljenje, ki so na hrbtni strani vinjete. Pred namestitvijo nove veljavne vinjete pa je treba odstraniti predhodno nameščeno oziroma neveljavno vinjeto, še pojasnjujejo na Darsu.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2016 ob 0:37 pišta gost

      Še malo in bo v Slovenistanu potrebna vinjeta, ki si jo bo vsak dal na rit, da bo plačeval, koliko bo sral. Potem bo še vinjeta za sexanje. Vinjeta za dihanje. Vinjeta za .... se bodo že birokrati kaj spomnili. Vse za polnjenje državne vreče iz katere bodo najprej dobili zdravnki - posvečene osebe. Prvih 50 najvišjih plač v javnme sektorju so zdravniki. Plače krepko žez 10 jurjev. In potem tisoče drugih birokratov v Slovenistanu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.